Cinquanta voluntaris vigilen el Montgó durant l´estiu

L´alcaldessa, Ana Kringe, i el regidor de Medi Ambient, Juan Collado, han mantingut una trobada amb part dels cinquanta voluntaris —particulars i membres de Protecció Civil i de l'Agrupació Contra Incendis Forestals (ACIF)— que realitzen les tasques de vigilància del parc natural del Montgó.

La primera munícep ha manifestat que encara que la Conselleria de Medi Ambient no ha publicat la resolució d'ajudes en matèria de voluntariat ambiental per a la prevenció d'incendis forestals a què opta Dénia, la Regidoria de Medi Ambient ha volgut posar en marxa el servei des de l'inici del mes de juliol i el manté encara fins que acabarà la temporada de l'estiu, arribe o no arribe l'ajuda del govern autonòmic.

L'àmbit d'actuació dels vigilants ambientals correspon a l'entorn del parc natural del Montgó, amb una superfície total d'uns 40 quilòmetres quadrats. Les rutes de vigilància establides són tota la zona baixa del Montgó, des del camp de tir de Dénia fins a la urbanització Los Lagos de Jesús Pobre, inclosa la zona d'entrada del camí de la Colònia; les Planes; el Camí Vell de Dénia a Xàbia i el castell de Dénia, des d'on s'albira una panoràmica perfecta de tot el parc natural. Com a suport tècnic, els voluntaris disposen de dos vehicles municipals, un pick-up i un camió autobomba que realitzen les rutes, mentre que en el castell la vigilància es realitza des d'un punt fix.

Les tasques de vigilància es realitzen de dilluns a divendres en horari de 16 hores a 21 hores i els dissabtes i diumenges des de les 10 del matí fins a les 21 hores. Els voluntaris estan coordinats en tot moment amb el Centre d'Emergències de la Generalitat a través d'emissores de ràdio.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Recerca pilot de la URV per detectar a Tarragona el sensellarisme ocult

TARRAGONA
Estats Units

Mor el pacient que va rebre un ronyó de porc modificat genèticament

Barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Nova edició de Guíxols Flors amb molta participació

SANT FELIU DE GUÍXOLS
GIRONA

Els castells, protagonistes del primer diumenge de Temps de Flors

GIRONA
SERVEIS

Balaguer instal·la un sistema innovador per detectar fuites d’aigua a la xarxa

BALAGUER

Estabilitzat l’incendi forestal

BATEA
societat

Renfe confirma que les alteracions a Rodalies continuaran aquest dilluns

barcelona
Sonia Giménez
PRESIDENTA DE L’OBSERVATORI DE L’AIGUA DE TERRASSA (OAT)

“En la gestió de l’aigua cal valentia i requereix consens”

TERRASSA
Olot

El Cornamusam aposta per la programació de quilòmetre zero

Olot