Societat

Nou terratrèmol de 2,2 graus a la costa del sud de les Terres de l'Ebre i Castelló

El sisme, que ha estat imperceptible per la població, és el primer des del passat diumenge a les 7 del matí

Des de l'inici de l'episodi, el 8 de setembre, s'han registrats més de 500 simes sismes a la zona

La costa del sud de les Terres de l'Ebre i de Castelló ha registrat aquest dimarts al matí un nou sisme, de 2,2 graus, que ha estat imperceptible per la població, segons l'Institut Geogràfic Nacional del Ministeri de Foment. Protecció Civil ha informat que no ha rebut cap avís relacionat amb el sisme, que s'ha produït a un quart de nou del matí a la mateixa zona on hi ha el magatzem de gas Castor. Des de diumenge passat a les 7 del matí, no s'havia produït cap altre sisme. En aquesta ocasió, va ser de 1,9 graus i tampoc va ser percebut. Mentrestant, el Pla Sismicat continua activat en fase d'alerta des del passat 3 d'octubre.

Pel que fa els terratrèmols superiors a 2,5 graus, no se n'ha registrat cap des del 4 d'octubre. La tendència ha anat clarament a la baixa, tot i que no es pot descartar que se'n segueixin produint.

Des de l'inici de l'episodi, el 8 de setembre, i dels més de 500 petits simes registrats, es té constància que s'han percebut vuit terratrèmols amb trucades al telèfon d'emergències 112 o les policies locals de la zona. Fins ara, no s'han registrat danys ni en habitatges ni en infraestructures.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.