Societat

La roda ha crescut

Novetats Les principals incorporacions de les fires són una atracció batejada amb el nom de ‘Q-Zar' per fer batalles amb làser i la renovació de la roda, que fa 65 m d'alçària

“Les cabines estan climatitzades i el cotxe és com el de la roda de Londres”

El punt més alt de les Fires de Girona és sense cap dubte la roda. Reformada recentment, arriba als 65 m d'alçària, cosa que la converteix, segons el seu propietari, José María Buendía, en la roda itinerant més gran d'Europa. “La inversió que hem fet per reformar-la és d'aproximadament un milió d'euros”, explica Buendía. Els canvis han permès que guanyi alçària i que doni cabuda a més gent dins les cabines, les quals ara estan completament tancades, mentre que fins l'any passat les finestres eren obertes. Aquest és l'únic punt en què l'amo de la roda creu que haurà de tornar a fer canvis de cara a l'any vinent, ja que hi ha usuaris que li han comentat que no es pot veure el paisatge tan bé com altres anys. De dia, no hi ha cap problema, però, i la vista des de dalt de tot és espectacular. “Les cabines estan climatitzades amb aire condicionat i el tipus de cotxe és molt semblant al de la roda de Londres, igual que el sistema de gir”, diu Buendía. Les 28 cabines tenen cinc seients a cada costat, i en total en cada viatge hi caben 280 persones. És una de les atraccions amb més anys a Girona, ja que fa més de trenta anys que s'instal·la a la Devesa. El preu del viatge és de 3,50 euros, i gira a una velocitat de 5 km/h.

L'altra novetat d'aquest any –de les prop de 115 atraccions que hi ha instal·lades– és el Q-Zar. Es tracta d'un espai tancat en què dos equips competeixen per eliminar-se, abillats amb una armilla amb sensors per al làser al davant i al darrere, i armats amb pistoles que disparen raigs de llum infraroja, del tot inofensiva. Els jugadors poden rebre fins a sis impactes (l'armilla vibra lleugerament per avisar que el jugador ha quedat tocat) fins que queden eliminats. El preu és de 3 euros. La resta d'atraccions de les fires són bàsicament les mateixes que vénen cada any a Girona, i l'oferta és prou àmplia perquè tothom trobi el que li agrada més.

L'Associació de Firaires de les Comarques Gironines destaca que Girona és una de les ciutats de tot l'Estat on van més atraccions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unes 16.000 persones visiten el festival Palamós Terra de Mar

palamós

La 3a Oncotriatló recapta 8.500 euros pels malalts de càncer

llançà
educació

La UAB crea una càtedra per a la salut dels professionals sanitaris

Cerdanyola del Vallès

El Girovi tanca l’edició rècord amb més de tres-centes mostres de vins

girona
Tecnologia

Barcelona obre una oficina per recrear memòries amb intel·ligència artificial

Barcelona

15 colles locals participaran al 62è Carroussel Costa Brava

palafrugell

‘Pájaros’ i ‘El fred que crema’ s’imposen al primer festival de cinema

blanes

La polèmica ‘invasió’ de la fórmula 1 a Barcelona

Barcelona

Un gran memorial a cel obert

Portbou