Societat

Els Premis Tardor recorden Antoni-Lluís Carrió i homenatja els grups de mariners a Dénia

L'acte de lliurament dels guardons aprofita per clamar en contra del tancament de RTVV

Aquest cap de setmana ha tingut lloc la vintena edició dels Premis de la Tardor que organitza Bloc-Compromís per Dénia. L'acte de lliurament dels guardons va convocar més de dos-centes persones al saló d'actes de la Casa de Cultura en una vetllada reivindicativa, en contra del tancament de RTVV, i sobretot, molt emotiva, pel record al company Antoni-Lluís Carrió i per l'homenatge a la gent dels dos grups de mariners, els premiats individual i col·lectiu d'aquesta edició. Joan Baldoví, diputat de Compromís al Congrés dels Diputats, va posar la nota política a la nit.

Fora del guió, i per exigències de l'actualitat, l'acte va començar amb el vídeo de l'últim minut d'emissió de Canal 9, que el govern del PP havia tancat feia poc més de 24 hores. Amb els crits de dimissió per al president del Consell de fons, Sebastià Garcia, secretari local de Bloc-Compromís per Dénia va convidar a pujar el denier i extreballador de RTVV, Toni Reig, qui va explicar la importància del mitjà públic i de la pèrdua que el seu tancament representava per a la societat valenciana. La interpretació de “El cant dels ocells” per part de la violoncel·lista Alícia Giner va servir d'emotiu homenatge per a la desaparició de la nostra televisió pública.

Ja dins del guió, l'acte presentat per Juan José Guntinas i Anna Zanón començava amb música en directe, Alícia Giner al violoncel i Vicent Crespo al clarinet. El primer reconeixement va ser per al primer i segon grup de mariners, dels quals Paula Espí i el regidor Josep Crespo en van fer una introducció, pel lligam familiar que els uneix a aquest barri.

Amb aquest premi, Compromís vol reconéixer a aquest grup de mariners ser part activa de la història de Dénia i participar tan activament de les seues festes i tradicions.

El segon socarrat, el del premi individual Tomàs Miquel Perelló enguany ha estat atorgat a títol pòstum a Antoni-Lluís Carrió. Joan Carles Carrió va ser l'encarregat d'arreplegar el socarrat acreditatiu del premi individual i de parlar de la seua figura.

Finalment, i per finalitzar l'acte, el diputat de Compromís al Congrés dels Diputats, Joan Baldoví, va dir unes paraules. Baldoví va agrair al Bloc-Compromís per Dénia l'organització d'un acte com aquest, va criticar molt al Consell per la decisió de tancar RTVV i també va lloar als premiats: “Jo em dedique a la política per gent com la dels barris de mariners, de gent normal, com jo o com els meus iaios. Fa falta gent així, i també com Antoni-Lluís Carrió, que ho donen tot per la seua terra i la seua cultura i viuen la vida amb coherència”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

sequera

La nova fase d’excepcionalitat dona més marge per omplir les piscines

barcelona
Societat

Mor Miquel Massana, fundador de l’empresa Centre Tèxtil Massana

SERVEIS

La Paeria atura la supressió de la recollida porta a porta a Pardinyes i Balàfia

LLEIDA
GIRONA

Puente preveu aviat la licitació del projecte d’enllaç del TAV i l’aeroport

GIRONA
estats units

TikTok demanda als EUA per una llei que amenaça de vetar el seu ús al país

barcelona
SOCIETAT

Les empreses agrícoles no seran a les Fires de Maig per la crisi de la pagesia

Vilafranca del Penedès
SOCIETAT

3.000 productes falsificats comissats en comerços de Salou

SALOU

Girona destina prop de 3 milions a polítiques públiques

GIRONA
SERVEIS

Les escales de la Glòria obertes ahir pateixen aturades

BARCELONA