Societat

Sota control l'incendi de Collserola

Els Bombers treballaran tota la nit per evitar revifalles

S'aixequen les ordres de confinament i desallotjaments de tal manera que tothom pot tornar a casa seva

Els Bombers de Barcelona han declarat el foc de Collserola en fase de control a dos quarts de deu de la nit. L'incendi ha començat a les 18.20 h d'aquest dijous i ha obligat a desallotjar un centenar de persones, una quarantena del carrer Ceràmica i una seixantena dels carrers Saldes i Sagàs, al barri de Sant Genís. Pocs minuts després s'han aixecat els confinaments i les restriccions perquè els veïns poguessin tornar a casa. Segons les primeres estimacions, el foc hauria afectat una zona d'unes quatre hectàrees de massa forestal a la zona de Montbau. L'incendi obliga a tallar la carretera de l'Arrabassada. Els Bombers han anunciat que treballaran tota la nit per evitar revifalles de les flames.

El foc ha començat a prop del carrer Ceràmica per causes que de moment no han transcendit i de seguida ha pujat fins a la carena de Montbau. De nit, les flames es veien des de bona part del districte d'Horta-Guinardó. En un primer moment s'ha recomanat el confinament dels veïns des de Vall d'Hebron fins a l'Arrabassada. Posteriorment s'ha recomanat el desallotjament preventiu d'una seixantena de veïns del carrer Ceràmica.

El foc avançava en dos fronts, un cap a la Ronda de Dalt i l'altre cap a l'Arrabassada, però cap a les vuit del vespre els Bombers informaven que el primer ja no estava actiu. Així, els veïns del carrer Ceràmica han pogut tornar a les seves cases, però en canvi s'ha ordenat el desallotjament d'una seixantena de persones més dels carrers Saldes i Sagàs, al barri de Sant Genís. També ha fet necessari tallar la carretera de l'Arrabassada en els dos sentits de la marxa.

Finalment, cap a dos quarts de deu de la nit s'aconseguia encerclar el foc, i minuts més tard s'informava que l'incendi estava sota control. De seguida s'han aixecat les ordres de confinament i desallotjaments i tots els veïns han pogut tornar a casa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

Cedeixen dos solars per construir 48 pisos de lloguer social a Domeny

GIRONA
educació

Tortosa farà llars d’infants als barris del Temple i Ferreries

TORTOSA
sequera

Les pluges revifen els cabals i aporten els primers 7 hm³ als pantans

barcelona
territori

Olost es planteja marxar del Lluçanès quan no fa ni un any que es va crear

olost

S’anul·la la Fira de l’1 de Maig per pluja

olot
CAMPRODON

Obren la convocatòria per accedir a 11 habitatges de lloguer social

CAMPRODON
Urbanisme

Adjudicades les obres per renaturalitzar espais i millorar l’enllumenat a la Pineda

Vila-seca
unió europea

Brussel·les investiga Meta per no combatre la desinformació

barcelona

Ane Movilla és la nova presidenta de Turisme Rural Girona

girona