Societat

Vallès Occidental

Terrassa denuncia un abocament il·legal de lixiviats procedent de Coll Cardús

Els residus es van trobar al torrent del Llor

El consistori reclama actuacions a la Generalitat

El servei de Medi Ambient i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Terrassa ha tramés a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i a l'Agència de Residus de Catalunya (ARC), respectivament, sengles escrits informant d'un abocament de lixiviats, residus líquids, procedents de l'abocador de Coll Cardús al torrent del Llor i ha sol·licitat que s'emprenguin les actuacions necessàries per tal de reparar els danys causats. També s'ha sol·licitat a les dues agències de la Generalitat que mantinguin informats als ajuntaments de Terrassa, Vacarisses i Viladecavalls, de les actuacions que es duguin a terme.

L'Ajuntament de Terrassa ha informat que el servei de Medi Ambient i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Terrassa va portar a terme una inspecció al torrent del Llor el 12 de desembre passat amb la finalitat de fer el control i mostreig de l'aigua superficial del torrent, i comprovar els efectes que els abocaments procedents de l'activitat del dipòsit controlat de residus i planta de triatge de Coll Cardús representen sobre la seva qualitat. Concretament, es va inspeccionar una zona compresa entre el barri del Molinot fins al punt d'abocament del dipòsit controlat. Va ser aleshores, quan el personal tècnic va descobrir un abocament accidental de lixiviats, que l'empresa responsable del dipòsit no va comunicar ni a l'ACA ni a l'Ajuntament de Vacarisses. L'Ajuntament de Vacarisses, municipi on es troba emplaçat l'abocador, no va rebre la comunicació dels fets per part de l'empresa gestora de l'activitat fins el matí del dia posterior a l'abocament, el 13 de desembre, dia en què el diari La Torre també ho avançava.

A les proximitats del punt d'abocament es va prendre mostra de l'aigua del torrent, que actualment s'està analitzant al Laboratori Municipal de Terrassa. Els resultats preliminars obtinguts fins al moment indiquen altes concentracions d'amoni, conductivitat i demanda química d'oxigen, molt per sobre dels límits establerts.

L'Ajuntament de Terrassa va donar avís immediat a la unitat d'inspecció de l'ACA sobre l'incident. El dia següent, des de la unitat d'emergències de l'ACA es va informar que com a conseqüència de l'avís donat es va fer una inspecció al dipòsit controlat de Coll Cardús i al torrent del Llor. De moment, no s'ha pogut quantificar el volum total de l'abocament, tot i que l'ACA ha sol·licitat a l'empresa gestora que informi sobre el volum de lixiviats extret mitjançant un camió cisterna.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona
Bisharo Ali Hussein
Activista dels drets humans feminista

“Els homes volen controlar la sexualitat i el cos de la dona”

Girona

CADERSEM passa a formar part del GRUP E-COORDINA