Societat

Mor Vicent Casanova, “Vite”, referent del treball arqueològic a Bocairent

El museu municipal porta el seu nom

L'Ajuntament de Bocairent ha volgut expressar el seu pesar per la mort de Vicent Casanova Vañó, conegut popularment com “Vite”, ocorreguda el 26 de febrer. L'alcalde, Josep-Vicent Ferre, en el pròleg del llibre “La Cova de la Sarsa i el Neolític a Bocairent” editat el 2010, el catalogava com a «referent històric del treball arqueològic a la localitat».

De fet, el Museu Arqueològic municipal porta el seu nom ja que hi va ser l'impulsor de la col·lecció a partir de les troballes localitzades al terme a partir de nombrosos treballs de camp «en una tasca pionera que va permetre salvaguardar unes senyals de gran rellevància per a conèixer el nostre passat». Igualment, el consistori destaca la tasca divulgadora tan important realitzada per Casanova perquè en són molts els veïns i els visitants «que van poder gaudir de les seues explicacions dels materials exposats i entendre-hi un poc millor les condicions de vida dels nostres avantpassats».

A més, Casanova va contribuir decisivament a situar la Cova de la Sarsa en el lloc de privilegi que ocupa actualment en l'arqueologia internacional. Així, el 1978 va publicar un article sobre els enterraments de la gruta en el número quinze de la revista “Archivo de Prehistoria Levantina”, mentre que en l'obra promoguda per l'Ajuntament de Bocairent el 2010 va tractar la ceràmica de l'espai conjuntament amb l'arqueòleg Pablo García Borja.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia