Torrent posa en marxa el banc de llibres per al nou curs escolar

El veïnat pot aportar llibres de text i material de consulta fins dilluns 31 d'agost

L'alcaldessa de Torrent, ha visitat el Banc de llibres instal·lat a la placeta Moralets d'aquesta localitat de la comarca de l'Horta i ha aportat una caixa de material escolar que serà gestionat i repartit entre les famílies més desprotegides del poble. Amb aquest gest, s'hi vol animar els ciutadans a que es solidaritzen amb les famílies amb menors recursos i que entreguen els libres de text d'anys anteriors o material de consulta que ja no utilitzen a casa.

És d'aquesta manera que, la municipalitat torrentina, vol que tots els estudiants puguen accedir a una educació de qualitat, sense que el nivell econòmic de cada família supose un entrebanc per a la seua formació.

El Banc de llibres recull material d'educació Primària (excepció feta del nivell de 6è, que enguany canvia edició) i d'educació Secundària, així com diccionaris i material de consulta, que estiga en bon estat.

Català ha destacat que aquesta iniciativa municipal és un recurs pioner en tota la comarca i pretén ajudar que els més joves no tinguen problemes per poder accedir a l'ensenyament a causa del nivell econòmic de les seues famílies.

Com a incentivació complementària, la municipalitat torrentina destina 40.500 euros per a la inscripció en escoles infantils a xiquets i xiquetes de zero a dos anys, en quotes individuals de 90 euros.

Vora 2.900 alumnes de secundària empadronats a la ciutat, rebrà enguany un ajut de 90,15 € i han estat destinats 65.000 euros per a les beques d'educació infantil i primària. També hi ha ajudes per als estudiants de dansa i l'alumnat de l'Escola d'Adults.

En relació al Banc de llibres, les famílies interessades podran recollir el material a partir del dia 7 de setembre, després de complimentar la sol·licitud corresponent i de fer la tramesa mitjançant el departament de Benestar Social, abans del 31 d'agost.

Més escoles i menys barracons

Des de posicions crítiques amb l'acció de govern municipal, aquesta mesura que s'anuncia i es difon a bombo i plateret, contrasta amb la força que la primera munícep torrentina realitza per la consecució de l'onzena escola de primària i la definitiva erradicació dels barracons existents en molts centres escolars del poble.

La constitució consagra una educació universalitzada i obligatòria i és per això que aquest col·lectius crítics, demanen ara sí i després també, una gratuïtat absoluta dels nivells obligatoris, tot i incloent-hi els llibres. Una vegada més, aquesta mena de propostes, resulten interessants, però no solventen la necessitat d'oferir un ensenyament públic, valencià, científic, coeducatiu, de qualitat i gratuït.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
BANYOLES

Queda desert el concurs públic de la barca “Tirona” a l’estany

Banyoles

Masquef escenifica el seu full de ruta de Figueres fins al 2030

figueres

Una figuerenca guanya el IX Premi de Recerca en Memòria Democràtica

figueres

24 joves del Baix Empordà , becats per la Fundació Impulsa per cursar FP

la bisbal d’empordà

Les estacions de Bordis, Sant Jordi Desvalls i Camallera, més accessibles

bordils
Medi ambient

Formaran voluntaris per preservar la tortuga careta al Garraf i el Baix Penedès

Sitges

Maçanet impulsa la creació del nou polígon de Fontanilles

maçanet de la selva
medi ambient

Els 27 donen llum verda definitiva a la Llei de Restauració de la Natura

barcelona
Medi Ambient

Prop de 800 al·legacions contra la planta de biogàs de la Sentiu de Sió, a la Noguera

Balaguer