Societat

medi ambient

Cañete intenta guanyar temps per negociar amb el govern el cabal de l'Ebre

El ministre rep Vila per garantir-li diàleg sobre el futur del Delta en un pla que ha de revisar-se el 2015

El conseller demana que hi hagi “serenor” en el debat

Bones paraules i bona sintonia i un calendari que s'allargarà fins al 2015 per començar a discutir les al·legacions de la Generalitat al pla de conca imposat per l'executiu espanyol. Això és el que es va endur el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, de la reunió que ahir va mantenir amb el ministre d'Agricultura i Medi Ambient, Miguel Arias Cañete. L'Estat es va comprometre a discutir les objeccions del govern català –centrades sobretot a garantir el cabal del tram final del riu Ebre– en el procés de revisió del pla que d'aquí a un any i mig han de presentar a Brussel·les i durant la tramitació del pla hidrològic estatal. Però pel que fa al projecte actual, Cañete no té intenció de tocar res i, de fet, Vila va assegurar a la sortida de la reunió celebrada a Madrid que Catalunya mantindrà la seva denúncia davant les autoritats europees.

La Generalitat, doncs, sembla que té assumit que la discussió va per llarg i ahir va insistir en la necessitat d'aportat “serenor” al debat per garantir l'objectiu que s'han fixat: garantir la sostenibilitat del delta del Ebre. Al llarg de les successives reunions, la conselleria vol demostrar científicament que el cabal fixat per l'executiu espanyol (3.000 hectòmetres cúbics) és insuficient, però ahir aquesta qüestió no es va posar sobre la taula, es va subratllar.

Tampoc el ministeri no va voler concretar si en el pla hidrològic es preveuen transvasaments amb l'argument que l'assumpte no és el prioritari. “No toca”, va assenyalar el secretari d'Estat de Medi Ambient, Federico Ramos, tot demanant que no es “dramatitzi”. El dirigent popular va suggerir que aquest projecte es discutirà en paral·lel a la revisió de conques, és a dir que s'arribarà al 2015.

LA FRASE

Estem en desacord amb els que, lluny d'asserenar l'ànim, el que fan és excitar-lo
Santi Vila
conseller de territori i sostenibilitat

Crida a la mobilització al cor del Delta

La Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) fa una crida a la participació en la manifestació del pròxim 30 de març a Sant Jaume d'Enveja i Deltebre.“Hem d'omplir el Delta de gent, sinó la batalla jurídica i l'administrativa no seran efectives”, va dir el portaveu de la PDE, Joan Antoni Panisello. Serà la primera protesta en què tots els partits, menys el PP, hi donen suport.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES