Societat

El triple d'infants que el 2010 als centres oberts de Pere Tarrés

2.500 infants vulnerables fan activitats de reforç i de lleure després de l'escola

La fundació beca en un any 5.048 nens

Els 21 centres oberts de la Fundació Pere Tarrés que acullen els infants un cop s'acaba la jornada escolar van atendre l'any passat 2.500 infants, el triple que el 2010. “Són infants que viuen en una situació de vulnerabilitat molt greu, amb els pares a l'atur, nerviosos perquè no troben una sortida”, explica la presidenta del Moviment de Centres d'Esplai Cristians Catalans de la fundació, Maria València, que hi afegeix que aquesta inquietud es transmet als fills i repercuteix tant en el rendiment escolar com en el comportament i en el seu estat emocional.

Aquesta feina de l'educació del lleure per contribuir a la cohesió social es recull en una memòria que acaba d'editar la Fundació Pere Tarrés sobre els seus projectes solidaris. L'any passat, gràcies a les aportacions econòmiques de particulars, entitats, empreses i administracions en la campanya Ajuda'ls a créixer, un total de 5.048 infants van participar en les activitats dels centres oberts, però també van anar de colònies i al casal d'estiu.

En colònies escolars es van becar 226 infants de 48 escoles. En aquest cas es tracta d'alumnes que s'haurien quedat sense poder fer la sortida de l'escola per falta de recursos. Es tracta de garantir la igualtat d'oportunitats, argumenta Irene Vergara, una mestra d'una de les escoles becades per Ajuda'ls a créixer. “És una activitat molt esperada pels alumnes durant tot l'any perquè la gaudeixen, i per als mestres és un entorn indiscutible de treball diferent amb els alumnes.”

Pel que fa a l'època de vacances, 2.322 infants i joves van ser becats a través de Cap infant sense colònies, una xifra que en només tres anys s'ha incrementat un 156%. La campanya per anar de colònies fa més de 15 anys que existeix, perquè per a moltes famílies sense ingressos l'estiu és un període molt crític.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pau Bosch
Nou president d’Amics de la Rambla

“Ara el nostre objectiu és obrir la Rambla al mar”

Barcelona
SOCIETAT

La síndica posa el focus a l’alberg de Badalona

Badalona
societat

L’esclavitud dels segles XV i XIX, a debat al Museu de l’Escala

l’escala
administracions

La Casa del Mar promocionarà el patrimoni pesquer de Llançà

llançà
sequera

La nova fase d’excepcionalitat dona més marge per omplir les piscines

barcelona
Societat

Mor Miquel Massana, fundador de l’empresa Centre Tèxtil Massana

SERVEIS

La Paeria atura la supressió de la recollida porta a porta a Pardinyes i Balàfia

LLEIDA
GIRONA

Puente preveu aviat la licitació del projecte d’enllaç del TAV i l’aeroport

GIRONA
estats units

TikTok demanda als EUA per una llei que amenaça de vetar el seu ús al país

barcelona