Sant Magí de somni

Jove i Xiquets descarreguen el tres de nou en una de les millors diades que es recorden a la plaça de les Cols

La diada castellera de Sant Magí va escriure ahir una de les pàgines d'or de la seva història. Ben poques vegades totes quatre colles han descarregat, i a la primera, tots els objectius en una diada de festa major, i menys amb uns reptes tan ambiciosos com els de la Colla Jove i els Xiquets de Tarragona. Si el camí dels liles enguany ja feia preveure aquesta meta, els de la camisa ratllada van tirar d'orgull i convicció per donar la campanada. Curiosament, era el primer cop que totes dues completaven un castell de nou el mateix dia.

Comencem, però, per la Jove, que va arrencar amb el seu valor ara per ara més segur. Com tots els que han fet fins ara, el cinc de vuit va pujar molt ferm, però a la passada de l'enxaneta es va complicar una mica més del compte. Obert de terços, el van treballar sempre amb control. A la segona ronda arribava l'hora de la veritat, el moment d'afrontar un tres de nou que havien coronat feia tres setmanes a Mataró. Fantàstic fins a carregar-se, una sortida molt lenta de la canalla va fer que el castell comportés més suors de les habituals, però ahir els de la camisa lila van demostrar que saben defensar els castells. «Ara tenim una colla molt més convençuda de les seves possibilitats», manifestava un orgullós Jordi Crespo que ja pensa a repetir aquests registres dissabte al Catllar. Un dos de vuit amb un lleuger tremolí i tres pilars de cinc conformaven una gran actuació que obre les portes a la tripleta màgica per Santa Tecla.

Sorpresa ratllada

«Ha estat un any dur i no ho hauríem dit a començaments de la temporada.» Amb aquestes paraules el cap de colla dels Xiquets, Jeroni Bru, explicava perquè l'eufòria de la seva colla estava més que justificada. Els matalassers van anar a totes des del començament, amb un dos de vuit que estrenaven. El castell va pujar molt parat i la seguretat d'una canalla que debutava en els castells folrats va donar molt bones sensacions per a la segona ronda.

El tres de nou va arribar després que la Jove descarregués el seu, però aquest cop els Xiquets van saber aguantar la pressió i tampoc els va afectar el fet d'haver de desmuntar dos peus del castell. A la tercera, va tirar amunt amb una execució molt semblant a la de l'any passat: parat fins a l'aleta i amb un bon treball del folre, un cop carregat es va estirar molt al pis de quarts. La rapidesa de la canalla va ser clau per poder-lo completar. Per acabar, un quatre de vuit amb el qual repetien el seu millor Sant Magí.

Empat de set pisos

També van tenir motius d'alegria els Castellers de Sant Pere i Sant Pau i els Xiquets del Serrallo, que es plantaven a Sant Magí amb l'objectiu de descarregar el seu primer quatre de set amb l'agulla. Els del Serrallo, que enguany ja l'havien coronat, van corregir algun detall a la pinya que els va permetre falcar més bé el pilar, i tot i que es va haver de treballar van poder fer la feina bé. Pels de Sant Pere i Sant Pau era el primer intent de quatre amb l'agulla i, igual que els del barri mariner, el van afrontar a la segona ronda. Amb un rejovenit i lleuger pis de terços, l'estructura no els va ocasionar problemes. Totes dues van sumar sense complicacions el tres i el quatre de set, i amb el pilar de cinc final arrodonien la millor actuació de la temporada. Ara poden començar a plantejar-se fer un pas més.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Estabilitzat l’incendi forestal

BATEA
societat

Col·lapse a Rodalies

barcelona

Afectació general a la xarxa de Rodalies per un robatori de coure a Montcada

BARCELONA
Sonia Giménez
PRESIDENTA DE L’OBSERVATORI DE L’AIGUA DE TERRASSA (OAT)

“En la gestió de l’aigua cal valentia i requereix consens”

TERRASSA
INFRAESTRUCTURES

Comença l’obra de l’estació de busos de Lleida que es posarà en marxa el 2026

LLEIDA
Olot

El Cornamusam aposta per la programació de quilòmetre zero

Olot
Educació

L’Ajuntament de Badalona treu els estudis universitaris del Carme per posar-hi oficines

Badalona
OCi

La Fira d’Abril ignora la SGAE i no paga els drets d’autor

barcelona
GIRONA

Volen que l’edifici de la UNED sigui centre de dia i refugi climàtic

girona