Societat

La Fundació de l'Esperança ha atès 770 persones en 8 mesos

La falta de feina i els problemes per mantenir l'habitatge són els principals motius dels usuaris del centre de l'Obra Social La Caixa

Una cinquantena de famílies reben també suport alimentari

Les persones que fa temps que no troben feina, no poden pagar el lloguer o tenen dificultats per comprar els bolquers i el menjar per als nadons necessiten que algú les escolti, sentir-se compreses, que es faci una anàlisi àgil de la seva situació i que se'ls doni una resposta en poc temps. Ho va explicar ahir la directora del Centre Comunitari d'Acció Social de la Fundació de l'Esperança, al Barri Gòtic de Barcelona, Ofelia Ricciardelli, i hi va afegir que una de les satisfaccions és quan algú els diu: “Em feu sentir valent.” Aquest centre, que l'Obra Social La Caixa va obrir el juliol de l'any passat, ha atès 256 famílies, que són 770 persones.

Atendre les persones des de la proximitat, d'una manera integral i fent ús dels diferents programes de lluita contra la pobresa de l'Obra Social (Incorpora per a la formació laboral; Proinfància, en atenció als fills, i Ciber Caixa, en reforç escolar) són els eixos d'actuació del centre. “La pobresa és multifactorial i per això cal un pla d'atenció personalitzat segons les necessitats”, va assenyalar el director de l'àrea social de la Fundació La Caixa, Marc Simón. La falta de feina, sous que no donen per viure dignament o la impossibilitat de pagar l'habitatge són els principals motius que duen algú a trucar a la porta del centre, va admetre Simón. Dels 770 beneficiaris, la majoria són adults (441), seguits d'infants d'entre 4 i 16 anys (214) i dels nens menors de 3 anys (87). Una cinquantena de famílies han necessitat suport en alimentació i se les ha derivat a l'Hora de Déu, on s'entreguen lots d'aliments, o al menjador social de la Fundació Roure.

El director general de l'Obra Social La Caixa, Jaume Giró, va valorar molt positivament aquesta primera experiència d'acció social directa de la institució, tot i que no es preveu obrir més centres. “La intenció –va dir– no és substituir amb acció directa la col·laboració que ja tenim des de fa temps amb moltes entitats.”

El cas de Juanjo

En vuit mesos, 114 persones han passat pel servei Incorpora, 20 de les quals han trobat feina. Juanjo, un noi de 26 anys originari d'Almeria, és un dels participants al curs d'auxiliar de vendes: “No només ens guien per trobar feina, sinó que et sents més segur i guanyes en socialització.” En el seu cas, ha descobert com l'apassiona el món del voluntariat.

LA FRASE

La Fundació de l'Esperança ha tingut una arrencada il·lusionant i engrescadora
Jaume Giró
direrctor general adj. caixaBank i de l'obra social La caixa


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pau Bosch
Nou president d’Amics de la Rambla

“Ara el nostre objectiu és obrir la Rambla al mar”

Barcelona
SOCIETAT

La síndica posa el focus a l’alberg de Badalona

Badalona
societat

L’esclavitud dels segles XV i XIX, a debat al Museu de l’Escala

l’escala
administracions

La Casa del Mar promocionarà el patrimoni pesquer de Llançà

llançà
sequera

La nova fase d’excepcionalitat dona més marge per omplir les piscines

barcelona
Societat

Mor Miquel Massana, fundador de l’empresa Centre Tèxtil Massana

SERVEIS

La Paeria atura la supressió de la recollida porta a porta a Pardinyes i Balàfia

LLEIDA
GIRONA

Puente preveu aviat la licitació del projecte d’enllaç del TAV i l’aeroport

GIRONA
estats units

TikTok demanda als EUA per una llei que amenaça de vetar el seu ús al país

barcelona