Societat

Vic engega un banc de medicaments per a malalts crònics

L'Ajuntament i la Fundació Trueta ajudaran persones sense recursos

La Fundació Humanitària Doctor Trueta i l'Ajuntament de Vic han creat un banc de medicaments amb l'objectiu d'ajudar persones amb malalties cròniques que tenen dificultats per accedir als medicaments que necessiten per falta de recursos econòmics.

El president de l'entitat, Carles Furriols, ha assenyalat que la iniciativa sorgeix com a resposta a una “necessitat real que hi ha al carrer”. Els usuaris del servei hauran de disposar d'una prescripció mèdica dels CAP de la ciutat i estar en una situació econòmica difícil. Si es compleixen aquests dos requisits, la Fundació Trueta passarà a l'acció “immediatament”.

La Fundació Trueta, dedicada al reciclatge i enviament de medicaments al Tercer món, es va fundar a Vic ara fa vint anys. Amb aquesta iniciativa, ara es vol fer front a “la pobresa oculta”, a Catalunya. Són persones que no prenen medicaments perquè “no tenen diners per comprar-los i els fa vergonya demanar ajuda”, constata Carles Furriols.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia