Societat

Un crit a favor de l'escola per a tothom

Els infants amb discapacitat tenen menys oportunitats i formen un dels col·lectius més exclosos en educació

En el marc del Dia Internacional de l'Educació, la Campanya Mundial per l'Educació, Dincat (Discapacitat intel·lectual a Catalunya) i Jocviu reivindiquen en un manifest conjunt el dret a una escola accessible per a tothom. Les tres entitats uneixen esforços en la lluita per a una “educació de qualitat, promotora d'igualtat d'oportunitats o del canvi social, que sigui accessible i inclusiva”.

A nivell mundial, 93 milions d'infants conviuen amb un tipus de discapacitat, segons estimen les dades recollides en l'informe anual Estat mundial de la infància 2013 (EMI) elaborat per UNICEF. Concretament, a l'Estat espanyol i d'acord amb l'Instituto Nacional de Estadística, la xifra assoleix els 140.000 afectats. Aquests infants presenten unes necessitats educatives especials i tenen menys oportunitats, cosa que els converteix en un dels col·lectius més vulnerables i amb més risc d'exclusió dins l'àrea educativa. Amb motiu de la Setmana Mundial per l'Educació (del 7 al 13 d'abril), que aquest any neix sota el lema Sumem capacitats. Pel dret a una educació inclusiva, milions de persones de tot el globus es mobilitzaran per exigir que es reuneixin els recursos necessaris per fer de l'educació inclusiva una realitat. Concretament, a Catalunya se celebraran unes jornades lúdicoesportives l'objectiu de les quals és promoure la trobada entre centres ordinaris i d'educació especial per tal de conscienciar a la societat que, a través de la cooperació i la convivència, l'escola per a tothom és possible.

LA XIFRA

93
milions
de nens i nenes de tot el món conviuen amb algun discapacitat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia