Societat

Insolidari l'últim

Diversos sectors impulsen campanyes per ajudar els més desafavorits

Venda de pa amb xocolata solidaria pel càncer d'ovari

En un país ple de desigualtats, la solidaritat és clau perquè molts puguin tirar endavant. De projectes n'hi ha molts, cada dia més, i ahir se'n van presentar diversos.

La Fundació Rosa Oriol va inaugurar ahir a Manresa un nou cosidor que donarà feina a cinc dones en risc d'exclusió social i en què també participaran diversos voluntaris. Després de dos anys de formació en què les dones han après l'ofici en tallers de confecció, amb el nou local podran guanyar independència com a treballadores en tirar endavant un negoci propi.

D'altra banda, amb motiu del Dia Mundial del Càncer d'Ovari, l'hospital Vall d'Hebron i el Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR) han impulsat, gràcies a la col·laboració dels mestres de la forneria creativa, Daniel Jordà i Oriol Balaguer, una venda solidaria de pa amb xocolata que se celebrarà avui i que pretén donar a conèixer la desconeguda malaltia. Els ingressos es destinaran al finançament de la recerca del càncer d'ovari, una patologia que no presenta un mecanisme de detecció precoç tot i el seu alt índex de mortalitat. També en l'àmbit de la salut, la fundació IMO va revelar ahir els resultats del centenar de revisions oculars gratuïtes realitzades a un centenar d'escolars de Ciutat Vella el mes d'abril passat i que mostren que un 18% dels infants presenten malalties oculars.

En els últims dos anys, una vintena d'advocats van atendre voluntàriament fins a 59 malalts de càncer amb vulnerabilitat econòmica. L'ICAB va renovar ahir la seva col·laboració amb l'Institut Català d'Oncologia (ICO) per mantenir la vigència del programa, que, en un 80% dels casos, atén qüestions laborals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins