Societat

Turisme de F-1

La prova al Circuit Barcelona-Catalunya fa que s'omplin el 100% de les places hoteleres de la zona

Les poblacions més beneficiades per l'arribada dels turistes són Montmeló, Parets i Caldes de Montbui

El Gran Premi deixa mig milió d'euros al poble on hi ha el circuit

El gremi d'hostaleriaespera que es renovi el conveni perquè la prova continuï a Montmeló

El Gran Premi d'Espanya Pirelli de fórmula 1 que es disputa al Circuit de Barcelona-Catalunya fins aquest diumenge tindrà un impacte econòmic de 200 milions d'euros. Això és, almenys, el que calcula el president del Consorci del Circuit, Vicenç Aguilera. De fet, aquest any s'espera que el Gran Premi congregui 100.000 espectadors, unes xifres lleugerament superiors a les de l'any passat, en què la cursa va reunir 95.000 aficionats, 33.000 més que l'any 2012.

Igual que en la darrera edició, un 56% de les localitats venudes les han comprat estrangers, i al circuit l'organització preveu que el percentatge d'estrangers pugi fins al voltant del 65%. “Tots aquests visitants s'allotgen en hotels i cases, i això fa que l'ocupació de la zona estigui al 100% dies abans. En total, són unes 3.000 places hoteleres. Una part les ocupen els equips de la F-1 que s'hi allotgen durant els entrenaments”, ha explicat el president del Gremi d'Hostaleria del Vallès Oriental, David Vázquez.

Algunes de les poblacions que reben l'impacte directe del Gran Premi són Montmeló, Granollers i Parets del Vallès, i fins i tot hi ha nombrosos visitants que opten per Caldes de Montbui. A banda dels propietaris d'allotjaments, els que ho aprofiten per fer l'agost són els bars i restaurants. Segons el regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Montmeló, Lluís Esteban, “la majoria de bars demanen llicències per ampliar les terrasses i ofereixen menús especials pel Gran Premi.” “Calculem que aquest sector recapta un total de 300.000 euros durant els tres dies”, explica. La quantitat de gent que para a Montmeló depèn del temps i també del transport amb el qual viatgi. “Els que hi arriben amb el tren aprofiten per quedar-s'hi a dinar, per exemple, i els que vénen en cotxe normalment van directament cap al circuit”, diu Esteban. El consistori ha detectat que molts dels estrangers aficionats a la fórmula 1 opten pels paquets turístics que s'ofereixen des de Barcelona i que inclouen l'entrada al circuit i allotjament en un hotel de la ciutat.

A Montmeló, segons el mateix regidor, es recullen prop de mig milió d'euros que provenen, entre d'altres, de l'aportació de 10.000 euros del Fórmula Campus que organitza la cadena de televisió Antena 3; dels 80.000 euros que provenen de les llicències de les parades de marxandatge que s'instal·len a la població, o de les llicències per engrandir terrasses, que sumen uns 50.000 euros. A més, el Gran Premi dóna feina a 330 persones inscrites a la borsa de treball de l'Oficina de Promoció Econòmica de Montmeló.

Per tots aquests avantatges que suposa per al Vallès Oriental, el president del gremi d'hostaleria espera que es renovi el contracte perquè el premi es continuï disputant al Circuit de Barcelona-Catalunya un cop expiri la llicència l'any 2016. De fet, sembla que aquesta seria la intenció de la Generalitat. Tal com va dir durant l'acte de presentació el president de l'executiu, Artur Mas, “la F-1 és importantíssima per a Catalunya per tres raons. Una, perquè associa el nostre país amb l'esport, un patrimoni que sempre ha funcionat. Dues, perquè la celebració d'una activitat d'aquesta envergadura ajuda a la reactivació econòmica del país, i tercera, perquè ens situa al món”. En aquesta línia, i després de l'èxit de l'aposta de l'any passat per anar a buscar l'aficionat estranger fent valer la marca Barcelona, enguany s'han redoblat esforços. “Hem augmentat la presència en fires internacionals per intentar vincular els operadors turístics i les agències de turisme al nostre projecte. Potser en un any vénen 100 persones, però si en queden contentes, l'any següent en vindran 200”, comentava el director esportiu del RACC, Aman Barfull, durant la presentació. Així, el circuit ha estat present a totes les fires de turisme arreu del món, des de Rússia fins a Mèxic. L'any passat l'aportació del públic estranger va permetre capgirar de cop una preocupant tendència de disminució de públic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

església

L’arquebisbat augmenta la pressió pel desallotjament de l’Esperit Sant

barcelona
medi ambient

L’alcaldessa de Gisclareny, nova directora del Parc Natural del Cadí-Moixeró

GISCLARENY
EDUCACIÓ

Malgrat insisteix a ubicar la segona llar d’infants municipal a l’escola Marià Cubí

MALGRAT DE MAR
urbanisme

Els veïns de la Sagrada Família fan reobrir el debat urbanístic

Barcelona
SERVEIS

Dilluns comencen les obres de la nova estació d’autobusos de Lleida

LLEIDa
GIRONA

L’Associació Contra el Càncer surt al carrer per impulsar la recerca

GIRONA
JUDICIAL

Proposen l’indult parcial per al veí de Tàrrega que tenia un arsenal a casa

TÀRREGA

Joan Pijoan, nou director del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

olot
Societat

La policia local de Santa Coloma troba una iaia de 104 anys desorientada

Santa Coloma de Gramenet