Societat

Els comerços de Montmeló no fan l'agost amb la F-1

L'afluència d'aficionats ha estat semblant a la de l'any passat, però han consumit menys

La pluja de diumenge al matí va perjudicar encara més els descensos registrats divendres i dissabte

“És un any molt i molt estrany”, assegura un paradista del carrer principal de Montmeló. La confusió ve generada perquè, tot i que aquest cap de setmana ha passat pel poble més o menys la mateixa gent que l'any passat, les vendes a bars, terrasses i establiments de venda de marxandatge ha baixat molt. “Aquest dissabte hem fet un 45% menys de caixa que el dissabte de l'any passat; jo pensava que estaríem amb un 4% o 5% de descens, però no m'esperava això”, assegura Josep Andreu Munné, propietari de l'hostal Bar Serra; “La gent ha consumit més o menys un 20% menys”, apunta el responsable del bar Serafín; “Hem venut menys de la meitat que l'any passat”, explica un paradista de marxandatge.

“No sabem perquè ha baixat el consum”, admet l'alcalde de Montmeló, Toni Guil, que està segur que el motiu no és una davallada del nombre de gent. “Aquest dissabte van baixar a l'estació de tren 14.000 persones, més o menys igual que l'any passat; aquest és el públic que habitualment fa despesa al poble”, apunta Guil. A l'espera de tenir una explicació més acurada, la impressió de l'alcalde és que la gent no té la butxaca per a gaires luxes. A tot això, la pluja de diumenge al matí no va ajudar gaire a augmentar les vendes.

Menys àpats

La majoria d'establiments coincideixen a assenyalar que el descens de consum s'ha detectat bàsicament en menjars, mentre que la beguda s'ha mantingut. “L'any passat es quedaven a la terrassa i menjaven i menjaven; aquest any es prenien el refresc i les braves i prou”, explica l'encarregada del bar la Trobada. El que no ha minvat és l'afició dels estrangers per la beguda, sobretot cervesa. “La gent del poble es poden beure quatre o cinc quintos però l'estranger es beu quatre o cinc gerres de mig litre; dissabte, entre dos se'n van beure 14.

LA XIFRA

50
per cent menys de caixa
que el 2013
. Bars, restaurants i parades de marxandatge ho atribueixen a la crisi i la pluja.

“La fórmula 1 no és tan espectacular”

L'Arno, paradista de productes oficials de diversos equips, creu que les modificacions del reglament a la F-1 han acabat perjudicant, per efecte dòmino, les vendes de marxandatge. Confessa que aquest any la gent ha comprat a última hora. “L'any passat les vendes van començar a les 7 del matí. Amb les noves normatives, la F-1 no és tan espectacular. Això ha fet disminuir la passió per aquest esport i la gent no té tant impuls per comprar”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estats Units

Mor el pacient que va rebre un ronyó de porc modificat genèticament

Barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Nova edició de Guíxols Flors amb molta participació

SANT FELIU DE GUÍXOLS
GIRONA

Els castells, protagonistes del primer diumenge de Temps de Flors

GIRONA
SERVEIS

Balaguer instal·la un sistema innovador per detectar fuites d’aigua a la xarxa

BALAGUER

Estabilitzat l’incendi forestal

BATEA
societat

El col·lapse general a Rodalies afecta també al metro de Barcelona

barcelona
Sonia Giménez
PRESIDENTA DE L’OBSERVATORI DE L’AIGUA DE TERRASSA (OAT)

“En la gestió de l’aigua cal valentia i requereix consens”

TERRASSA
Olot

El Cornamusam aposta per la programació de quilòmetre zero

Olot
Educació

L’Ajuntament de Badalona treu els estudis universitaris del Carme per posar-hi oficines

Badalona