Societat

Ferran Adrià duu ‘La Fàbrica de menjar solidari' al Liceu

Els millors xefs del país es tornen a reunir per recollir fons per al Casal dels Infants

L'espectacle humorístic i solidari es dedicarà en aquesta segona edició a la cuina de la Barcelona del 1700

Ferran Adrià torna a escalfar els fogons per posar-los al servei d'una bona causa. Aquest cop es planteja l'objectiu d'omplir el Gran Teatre del Liceu el 29 de juny per recollir uns diners que aniran destinats als projectes del Casal dels Infants. La Fàbrica de menjar solidari s'emmarca aquest cop en els actes del Tricentenari i per això el xou, creació de la productora Minoria Absoluta, transcorrerà al voltant de la cuina que es feia a la Barcelona del 1700.

Cuina del 1700 per construir un espectacle gastronòmic, d'humor i solidari de la mà de l'equip de Minoria Absoluta. El xef Ferran Adrià –immers a repensar i construir la Bulli Fundació–tindrà la col·laboració d'altres mestres de la cuina, com ara Carme Ruscalleda, Joan Roca i Christian Escribà. El prestigiós cuiner, ambaixador del Casal i col·laborador habitual d'aquesta ONG que el 1983 va néixer al cor del Raval i des de fa uns anys també treballa a Sant Adrià del Besòs, Santa Coloma de Gramenet, Badalona i Salt, afirma que “cada butaca que s'ompli al Liceu, serà una oportunitat d'aprenentatge i acompanyament per a un nen o nena”. En definitiva, per trencar el cercle de la maleïda pobresa hereditària.

Una història d'amor

La seva relació amb el Casal es remunta al 2011, quan amb el seu germà Albert van organitzar la primera edició de la Tapa Solidària, que s'ha anat repetint cada any. A través de les tapes, en l'última edició, es va aconseguir que una vuitantena de restaurants impliquessin els seus clients en una recollida de fons –22.000 euros– per finançar projectes de l'entitat.

L'any passat La fàbrica de menjar solidari va aplegar més de 1.600 persones a l'Auditori de Barcelona i es van recollir 130.000 euros que es van invertir en 1.125 places d'activitats d'estiu per a infants i joves; al projecte maternoinfantil Vincles –275 infants–; a fer acompanyament de 200 adolescents en risc i també a formació laboral per a joves.

Aquesta segona edició de l'espectacle gastronòmic liderat per Ferran Adrià, que conduirà el periodista Josep Cuní, arriba en un moment complicat per a les ONG, perquè, segons les últimes dades, un de cada tres infants està en risc o situació de pobresa. El Casal dels Infants, per exemple, dóna suport cada any a més de 5.600 nens i joves i a les seves famílies. A més de recursos econòmics, aixecar cada dia la persiana de les diferents seus de l'entitat requereix la implicació de més de mil voluntaris.

30
per cent
d'usuaris del Casal dels Infants no tenen garantits tres àpats al dia i la meitat no poden pagar el transport.
5.500
usuaris
va tenir l'any passat el Casal dels Infants, amb un pressupost de 5,3 milions d'euros.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

crònica

Els primers batecs de Temps de Flors

Girona
PLATJA D’ARO

Retiren una terrassa del passeig marítim per impagaments

PLATJA D’ARO

Malvivint de nou al ras

Badalona

Una comunitat universitària a Girona

gastronomia

Setze dies per assaborir l’arròs mariner de Tarragona

Tarragona
SALUT

Alerten de llaminadures amb un component del cànnabis

BARCELONA

L’Ajuntament de Mataró ha d’indemnitzar amb 49.000 euros una extreballadora

mataró
URBANISME

Roquetes vol quedar exclosa de la zona inundable per poder construir

ROQUETES

Denuncien una “sobreocupació crònica” del centre d’acollida de la Misericòrdia

girona