Societat

A punt de guanyar el cel

El festival Guanya't el Cel amb el Pare Manel se celebra el dia 2 de juny

En la 18a edició cantaran Estopa i Joan Manuel Serrat

El capellà du a terme nombrosos projectes a través de la seva fundació

El festival Guanya't el Cel amb el Pare Manel arriba a la majoria d'edat. El proper dilluns dia 2 de juny al Barcelona Teatre Musical, a Montjuïc, se celebrarà la divuitena edició d'aquesta cita solidària que, per posar-se de llarg, té un cartell de luxe: Joan Manuel Serrat, Estopa, Carlos Latre, Jordi Évole, Manuel Fuentes, Carlos Blanco, Antonio Díaz “Mago Pop”, Carles Flavià i la ballarina Mudit Grau, de la Cia Mudit, i el cantant de rumba Jonathan Giménez, Ximenis.

Manel Pousa, el popular i incansable capellà conegut com a pare Manel, fa molts anys que, des dels barris de Verdum-Roquetes, tira endavant projectes d'acció social i educativa al servei, sempre, dels més desafavorits i de persones, especialment joves i infants, en situació de vulnerabilitat. Ja fa molts anys que, primer com a capellà i, després a través de la seva fundació, tira endavant unes aules de reforç escolar per als nens del barri, un centre obert, una aula de psicomotricitat, una ludoteca, té monitors per acompanyar infants i adolescents en risc d'exclusió, forma monitors, té un casal menjador i en època de vacances organitza colònies. La fundació dóna especial atenció a l'educació en el lleure i a la vessant esportiva com a eina d'integració. Per això en Manel, entre altres coses, té muntat equips de futbol amb els quals competeixen en múltiples categories, masculines i femenines. A part, l'entitat treballa per la inserció laboral i treballa, ara mateix, en un programa experimental de microcrèdits. Una de les activitats més conegudes del pare Manel són, des de fa dècades, les seves visites a la presó, que va començar a fer quan en els desastrosos anys setanta molts homes del barri de la seva parròquia estava empresonats per problemes amb les drogues. Les seves visites i els programes de reinserció van començar aleshores i continuen ara.

I per tot això i per moltes altres coses el pare Manel necessita diners. La seva fundació té molts mecenes, però la feina és immensa i més en els darrers anys, quan aquesta crisi econòmica “ha fet molt mal a les classes treballadores”, explica en Manel Pousa.

El pare Manel i el seu amic Carles Flavià, que era capellà però ja fa anys que es dedica a la faràndula, van començar a organitzar aquest festival del Guanya't el Cel amb amics de món del teatre i la música. L'actor Pepe Rubianes va estar sempre al seu costat i va donar una gran empenta a la visibilitat d'aquest festival solidari. Cantants com Joan Manuel Serrat també han actuat en el festival en diverses ocasions així com múltiples famosos que fan d'esquer per a desenes de persones que paguen una entrada de 30, 40 i 50 euros i fan la seva aportació a la causa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Adjudicades les obres de l’eix que potenciarà la mobilitat entre Girona i Salt

salt
Societat

Aquesta nit, la Cremada del Dimoni, a les festes de Badalona

Badalona

Dimiteix la directora de l’institut Duc de Montblanc a qui docents acusaven d’assetjament laboral

RUBÍ
Societat

L’escorxador de Falset es convertirà en un establiment de manipulació de caça major

Falset
urbanisme

Primeres obres del pressupost de Barcelona, a la Barceloneta

barcelona

El Ter recupera el cabal ambiental, de 2.000 litres per segon

susqueda
SOCIETAT

Desgel de les glaceres i aigua pluvial reaprofitada a Temps de Flors

girona
societat

Demanen la dimissió dels directius del canal d’Urgell

Mollerussa

CCOO tanca un acord amb l’empresa Llansà SA que posa fi a la vaga

llançà