Societat

Detinguts per carregar despeses per més 12.000 euros al compte corrent d'una persona morta

Roben la correspondència per obtenir les seves dades i contracten serveis de telefonia i subministraments

Tres veïns de Tarragona i Reus estan acusats d'almenys 17 delictes d'estafa i d'usurpació d'estat civils i la Guàrdia Civil busca un quart implicat

La Guàrdia Civil ha detingut tres veïns de Tarragona i Reus per carregar despeses per un valor de més 12.000 euros al compte corrent d'una persona que havia mort feia més d'un any. Estan acusats d'almenys 17 delictes d'estafa i d'usurpació d'estat civil.

L'operació Augustus va arrencar al febrer quan el familiar d'una persona morta a Tarragona l'octubre del 2012 va presentar una denúncia a Salamanca en què alertava que s'estaven produint càrrecs sense la seva autorització a un compte corrent que compartia amb la persona difunta. Els detinguts, d'entre 37 i 44 anys, havien obtingut les dades per accedir al compte robant la correspondència de la víctima.

Diverses empreses mercantils de telefonia, energètiques i subministradores de serveis van efectuat cobraments al compte corrent a nom de la finada per un valor superior als 12.000 euros. En concret, els estafadors havien contractat fins a 14 línies de telefonia amb la companyia Vodafone, serveis de televisió de pagament de Canal Plus i de subministraments d'energia elèctrica amb Unión Fenosa.

Les investigacions de la Guàrdia Civil de Salou van permetre esbrinar el modus operandi que seguien els detinguts. Segons el cos policial, s'apoderaven de la correspondència aliena sostraient-la de la bústia del portal per obtenir les dades personals de les víctimes. Posteriorment contractaven serveis i feien compres a través d'Internet i telefònicament amb les dades del compte corrent. També van adquirir telèfons mòbils i tauletes que revenien més tard en el seu entorn de coneguts.

Les investigacions han pogut determinar que almenys s'han comès 17 delictes d'estafa.

Les detencions es van produir de forma esglaonada durant els mesos de febrer, març i abril. La investigació, però, continua oberta, ja que els agents encara no han pogut localitzar una quarta persona que també hi estaria implicada.

Els detinguts, de nacionalitats peruana, índia i espanyola, han quedat en llibertat amb càrrecs després de declarar al jutjat d'Instrucció número 5 de Tarragona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona