Societat

Barcelona manté a l'estiu els ajuts d'alimentació per a infants

El 83% de colònies i casals municipals oferiran servei de menjador

Durant el curs s'han donat 17.073 ajudes

L'Ajuntament de Barcelona cobrirà les necessitats d'alimentació de tots els infants que ho necessitin durant el juliol i l'agost amb beques per a les activitats estiuenques d'oci i esports, o també a través de la targeta Barcelona Solidària per a les famílies amb necessitat. Oferirà 203.399 places per a casals i colònies, 41.500 places més que l'any passat. El 83% d'aquestes activitats oferiran servei de menjador.

Va ser la tinenta d'alcalde de Qualitat de Vida, Maite Fandos, qui va presentar ahir el dispositiu d'activitats estiuenques. Va recordar que l'ens municipal ha activat 1.674 ajudes en aquest concepte durant el curs escolar 2013/2014 per a famílies sense recursos, 549 més que el curs passat. Amb aquest suport ha complementat fins al 100% de la beca menjador a alumnes als quals Ensenyament només havia concedit una part de l'ajuda. Fandos ho va aprofitar per fer una crida a les famílies que ho passen malament perquè acudeixin als serveis socials municipals, on els professionals analitzaran el seu cas.

En total, aquest curs Barcelona ha atorgat 17.073 ajudes individuals de menjador, mentre que en el curs anterior havien estat 15.479. La inversió ha estat de 9,4 milions, el 60% dels quals els ha posat el consistori i la resta la Generalitat. Concretament, l'Ajuntament ha destinat a beques menjador 5,7 milions, a més de 340.308
per a complements.

En el cas de Barcelona s'aplica un protocol de col·laboració entre l'Institut Municipal de Serveis Socials i el Consorci d'Educació de Barcelona per detectar possibles casos d'alumnes amb necessitats alimentàries no ben cobertes. Segons l'Ajuntament, des que es va començar a aplicar aquest protocol, “no s'ha detectat cap nen en situació de desnutrició ni tampoc en situació objectiva d'alimentació deficient”.

LA XIFRA

203.399
places
per a casals i colònies ofereix l'Ajuntament de Barcelona durant els mesos de vacances, 41.500 places més que el 2013.

La targeta Barcelona Solidària creix

Amb la finalització de les classes, s'acaba el menjador escolar. I això planteja un problema a moltes famílies amb dificultats per arribar a finals de mes. Fandos assegura que per segon estiu aquesta feina de coordinació entre serveis socials i el Consorci d'Educació es tornarà a dur a terme i així el consistori facilitarà els ajuts a les famílies que ho necessitin. Es farà a través de beques als participants en les activitats d'oci i esport o bé a través de la targeta Barcelona Solidària. En nou mesos s'han distribuït 1.628 targetes per un import de 280.000 euros. Durant les passades vacances escolars, es van donar 1.068 ajudes a les famílies per un import de 249.699 euros. Fandos va augurar que aquests dades se superaran aquest estiu. Pel que fa al total de la població, l'Ajuntament va explicar ahir que en tot l'any passat va dedicar gairebé catorze milions d'euros a garantir la cobertura de les necessitats d'alimentació de la població, un 22% més que l'any 2012.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

església

L’arquebisbat augmenta la pressió pel desallotjament de l’Esperit Sant

barcelona
medi ambient

L’alcaldessa de Gisclareny, nova directora del Parc Natural del Cadí-Moixeró

GISCLARENY
EDUCACIÓ

Malgrat insisteix a ubicar la segona llar d’infants municipal a l’escola Marià Cubí

MALGRAT DE MAR
urbanisme

Els veïns de la Sagrada Família fan reobrir el debat urbanístic

Barcelona
SERVEIS

Dilluns comencen les obres de la nova estació d’autobusos de Lleida

LLEIDa
GIRONA

L’Associació Contra el Càncer surt al carrer per impulsar la recerca

GIRONA
JUDICIAL

Proposen l’indult parcial per al veí de Tàrrega que tenia un arsenal a casa

TÀRREGA

Joan Pijoan, nou director del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

olot
Societat

La policia local de Santa Coloma troba una iaia de 104 anys desorientada

Santa Coloma de Gramenet