Societat

“La pobresa és molt cara”

L'arquebisbe sud-africà Desmond Tutu es mostra sorprès que no hi hagi més esclats de violència a causa de les creixents desigualtats

El Nobel de la Pau i Premi Internacional Catalunya anima els joves a no deixar de somniar

L'arquebisbe sud-africà Desmond Tutu, Premi Internacional Catalunya 2014 i Premi Nobel de la Pau 1984, no es cansa d'avisar sobre “l'alt cost de la pobresa i les desigualtats” i adverteix que són “la raó per la qual es pateix tanta violència”. “La pobresa és molt cara”, va afirmar ahir contundentment durant la taula rodona amb el títol És possible la cohesió social sense garantir la dignitat?, organitzada per les Entitats Catalanes d'Acció Social (ECAS), que es va celebrar al Palau Macaya, de l'Obra Social La Caixa, a Barcelona.

“Tots sabem que part de la raó per la qual hi ha tants crims és a causa de les desigualtats”i “a veure si ens fiquem d'una vegada al cap que la desigualtat és cara” són dues de les sentències que va exposar Desmond Tutu, que ahir va dedicar temps a les entitats que treballen al costat de les persones en risc o situació d'exclusió. Dilluns va recollir de mans del president de la Generalitat, Artur Mas, el XXVI Premi Internacional Catalunya, en reconeixement a la seva feina en defensa dels oprimits i dels drets humans.

Peça clau en la lluita contra l'apartheid a Sud-àfrica, l'arquebisbe va recordar la transició que el seu país va viure “de l'opressió i la injustícia cap a la democràcia i la llibertat”. De totes maneres, va explicar que encara hi ha moltes diferències econòmiques i que, per tant, hi ha encara una segregació entre pobres i rics, que sovint coincideix entre negres i blancs.

En un diàleg amb el sociòleg Sebastià Sarasa i la presidenta d'ECAS, Teresa Crespo, en relació amb les protestes violentes liderades per joves, Desmond Tutu va animar-los a no deixar de somniar: “Seguiu essent idealistes i no deixeu que us infecti el cinisme dels vells com nosaltres.” Crespo va denunciar les contradiccions del sistema i les polítiques hipòcrites d'Europa en matèria migratòria, i va reclamar que es busquin “noves maneres de governar que garanteixin el respecte a les persones i als drets”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

El ple de Girona enterra el projecte del centre Bloom

girona
irlanda del nord

Un tribunal anul·la parts de la reforma migratòria de Sunak

barcelona
transports

15 milions i dos mesos de talls per arreglar el robatori de coure

barcelona
societat

Detinguts tres homes que cultivaven més de 3.100 plantes de marihuana a Tivissa

Barcelona

Condemnen els membres d’una xarxa de prostitució a diverses penes presó

barcelona
infraestructures

Aigües de Mataró renova la xarxa de cinc carrers del barri de Cirera

Mataró
societat

Desconvocada la vaga de Nestlé després d’aconseguir millores al conveni

girona
societat

Detenen un home a Vic per la mort de la seva parella, desapareguda des d’abril

barcelona
transports

La tuneladora reprèn els treballs al tram central de l’L9

barcelona