Societat

Maletes contra la fam

Els bancs d'aliments de Catalunya comencen la recollida de menjar per a persones necessitades del país

L'empresa s'hi implica i aportarà productes equivalents al pes dels equipatges dels ciutadans que vagin a Sants

Els bancs d'aliments de Catalunya van donar ahir el tret de sortida a la segona edició de la campanya La Fam no fa vacances amb l'objectiu de recollir aquest estiu aliments per a les persones necessitades. Amb un acte patrocinat per Danone a l'estació de Sants, la campanya, en la qual es busca la implicació del nombre més gran possible d'empreses, va començar pesant l'equipatge de les persones que anaven a agafar el tren, ja que la companyia de productes lactis donarà al Banc d'Aliments el pes equivalent als equipatges. Avui, divendres, la paradeta de Danone també serà a la plaça dels Països Catalans fins a dos quarts de nou del vespre, amb la seva campanya Maletes contra la fam.

La vicepresidenta del Banc d'Aliments, Roser Brutau, va destacar que “accions com aquestes són molt positives perquè permeten aportar quantitats molt significatives d'aliments tan bàsics en una dieta equilibrada com ho són els lactis”. Brutau va afegir-hi: “A més, la dinàmica de l'acció, en la qual Danone anima els passatgers a sumar-se amb un gest tan senzill com el de pesar el seu equipatge, permet que els ciutadans prenguin consciència de la situació actual de precarietat alimentària que pateixen moltes persones del nostre entorn.”

La Fam no fa vacances és la campanya d'estiu que el Banc dels Aliments ha organitzat per segon any consecutiu amb l'objectiu d'omplir les seves prestatgeries de productes alimentaris bàsics. Coordinada pels quatre banc d'aliments de Catalunya, els aliments es repartiran entre les entitats que atenen les persones necessitades. Actualment, un 20 % de població catalana viu en risc de pobresa i la demanda creixent per part de les entitats fa que el banc, en previsió de poder garantir les existències d'aliments bàsics durant les vacances, hagi fet una altra crida per recollir aliments de primera necessitat.

L'augment de la pobresa ha fet que en sis anys els bancs d'aliments catalans hagin passat de tenir 110.000 a 260.000 beneficiaris. En la primera edició, en els mesos de juny i juliol de l'any passat, es van recollir 350.000 quilos d'aliments i es van promoure sis-centes activitats solidàries, xifres que els organitzadors confien repetir enguany. Aquest any, la campanya té la col·laboració del grup teatral El Tricicle, que protagonitza un anunci en el qual s'invita a no anar-se'n de vacances sense abans donar aliments a entitats de la xarxa del Banc d'Aliments. Les activitats organitzades en la campanya es poden consultar en el portal www.lafamnofavacances.org i en el web www.bancdelsaliments.org.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Mor el figuerenc i activista cultural Josep Maria Ortega

SOCIETAT

El ple de Girona enterra el projecte del centre Bloom

girona
irlanda del nord

Un tribunal anul·la parts de la reforma migratòria de Sunak

barcelona
transports

15 milions i dos mesos de talls per arreglar el robatori de coure

barcelona
societat

Detinguts tres homes que cultivaven més de 3.100 plantes de marihuana a Tivissa

Barcelona

Condemnen els membres d’una xarxa de prostitució a diverses penes presó

barcelona
infraestructures

Aigües de Mataró renova la xarxa de cinc carrers del barri de Cirera

Mataró
societat

Desconvocada la vaga de Nestlé després d’aconseguir millores al conveni

girona
societat

Detenen un home a Vic per la mort de la seva parella, desapareguda des d’abril

barcelona