Societat

La gent gran s'exhibeix en una fira

La trobada, que es farà a les Drassanes fins diumenge, inclourà unes 400 activitats

La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, va exalçar el “compromís” dels ancians amb la societat catalana, en la inauguració de la XVI Fira Gran, que se celebra des d'ahir i fins diumenge a les Drassanes Reials de Barcelona. “Les persones grans participen activament en la vida cívica, social i política del país”, hi va afegir la consellera, que va admetre que duen a terme les seves legítimes reivindicacions.

El director de Fira Gran, Juli Simón, va definir la trobada com “un gran aparador per veure la gran tasca que duen a terme les persones de la tercera edat”, i va concretar que hi haurà un centenar d'expositors i 400 activitats. El conseller delegat de Grup Mémora, Juan Jesús Domingo, va destacar que els ancians són un col·lectiu “creixent” en la societat, ja que es preveu que el 2050 un terç de la població espanyola tingui més de 65 anys, i va recordar que ara hi ha 2,5 milions d'espanyols que tenen més de 80 anys.

Munté, junt amb la tinenta d'alcalde de Barcelona, Maite Fandos, va participar en el lliurament dels premis Fira Gran, que tenen el doble objectiu de distingir les persones que destaquen pel seu compromís social i pel fet de difondre la tasca de les entitats del sector. Els guardons són per a l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol, l'actriu Maria Assumpció Balaguer, la periodista Rosa Maria Calaf, el pilot Sebastià Salvadó, l'Institut de l'Envelliment de la UAB i la presidenta de l'entitat Afabaix, Rosa Giner.

Barcelona elimina les llistes d'espera

La tinenta d'alcalde de Qualitat de Vida de Barcelona, Maite Fandos, va assegurar ahir que el consistori ha eliminat en aquest mandat les llistes d'espera dels principals serveis municipals d'atenció a ancians: el servei d'atenció a domicili (SAD), la teleassistència i el programa Respir. Fandos va remarcar que “la ciutat està responent amb més recursos que mai a les necessitats de les persones”. El SAD, que assisteix a domicili persones amb manca d'autonomia, té ara 19.382 usuaris. La teleassistència també ha augmentat el nombre de beneficiaris, fins als 67.500. El programa Respir, que acull ancians en residències, ha doblat el pressupost i ha arribat als 900.000 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El vi badaloní de Sant Jeroni

Badalona
GIRONA

El caos a Rodalies afecta veïns i visitants de la mostra floral

GIRONA
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Reforma integral del pàrquing a la Corxera, amb tarifes toves

SANT FELIU DE GUÍXOLS
MEDI AMBIENT

Plantats 500 ceps terrassencs més a la finca de Mossèn Homs

TERRASSA
LA CRÒNICA

‘Ace’ i partit al paternalisme tennístic

MEDI AMBIENT

Calella deixa en mans de la natura la recuperació de la sorra perduda a la platja de Garbí

CALELLA
GIRONA

L’Ajuntament es queixa de falta de recursos extra per executar els projectes dels fons Next Generation

girona
SOCIETAT

Recerca pilot de la URV per detectar a Tarragona el sensellarisme ocult

TARRAGONA
Estats Units

Mor el pacient que va rebre un ronyó de porc modificat genèticament

Barcelona