Societat

Mil entitats socials ajuden amb menjar famílies vulnerables

Un mapa recull tota la xarxa de distribució d'aliments per facilitar les donacions

Es pot consultar al web de Benestar

El miler d'entitats socials que en aquests moments distribueixen aliments provinents de fons europeus, de donacions particulars i de subvencions de les administracions estan aplegades enun mapa que es pot consultar a través del web del Departament de Benestar Social i Família. La nova aplicació té un doble objectiu: contribuir a fer visibles i més eficients els serveis de repartiment d'aliments i facilitar les donacions, sobretot per part del petit comerç.

El mapa d'entitats permet fer cerques per municipis o bé per comarques. De cada punt de recollida i distribució d'aliments se n'ofereix l'adreça i el telèfon, així com una pinzellada sobre els col·lectius que se'n beneficien. En definitiva, es tracta de posar-ho fàcil als possibles donants perquè puguin veure amb un clic quines entitats tenen a la seva zona.

“La posada en marxa d'aquesta eina és un primer pas per millorar el model d'aquest servei de distribució d'aliments i poder-lo incloure més endavant en la cartera de serveis socials”, ha informat Benestar Social. És una de les primeres accions de la Taula de Distribució Solidària d'Aliments, en la qual hi ha representats els departaments de Benestar, Agricultura i Empresa i Ocupació, així com la Diputació de Barcelona, les entitats municipalistes, les fundacions dels Bancs dels Aliments, entitats socials, associacions de pagesos i el Consell d'Empreses Distribuïdores d'Alimentació de Catalunya.

Campanyes en marxa

Precisament per evitar que les famílies tinguin problemes d'alimentació, el Banc dels Aliments té en marxa la campanya La fam no fa vacances i la Creu Roja vol recollir un milió d'euros en la que ha anomenat Aliança humanitària per a l'alimentació infantil.

LA XIFRA

15.909
quilos
van pesar les maletes de ‘Maletes contra la fam'. Danone donarà 15.909 iogurts al Banc dels Aliments.

El 54% dels més grans de 65 anys, en risc de malnutrició

El 54% de les persones més grans de 65 anys presenten riscos de malnutrició, segons un estudi efectuat amb 200 pacients de deu centres d'atenció primària de Tarragona. Efecte d'una intervenció educativa sobre l'estat nutricional del pacient dependent és el títol de l'estudi que es planteja avaluar si amb una millor formació dels cuidadors es podria millorar l'estat nutricional de les persones grans. La conclusió: en el col·lectiu de més grans de 65 anys hi ha una alta prevalença de malnutrició, que se situa al voltant del 54%. Aquest percentatge, però, encara s'incrementa i pot arribar fins al 67% quan s'analitzen edats més avançades.

Una de les investigadores del centre Idiap, Victòria Arija, assenyala que “la intervenció educativa en els cuidadors fa millorar el consum de determinats aliments, com ara lactis, ous i fruita”, tot i que fins i tot en aquests casos es continua estant lluny de les quantitats recomanades de calci i vitamina E. En l'estudi es van dividir els pacients en dos grups: en un grup es van formar els cuidadors sobre el valor nutritiu, el disseny de dietes saludables i les tècniques bàsiques de la cuina. “La malnutrició en els ancians segueix infravalorada i infradiagnosticada i calen accions preventives sistemàtiques”, opina Arija.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Recerca pilot de la URV per detectar a Tarragona el sensellarisme ocult

TARRAGONA
Estats Units

Mor el pacient que va rebre un ronyó de porc modificat genèticament

Barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Nova edició de Guíxols Flors amb molta participació

SANT FELIU DE GUÍXOLS
GIRONA

Els castells, protagonistes del primer diumenge de Temps de Flors

GIRONA
SERVEIS

Balaguer instal·la un sistema innovador per detectar fuites d’aigua a la xarxa

BALAGUER

Estabilitzat l’incendi forestal

BATEA
societat

Renfe confirma que les alteracions a Rodalies continuaran aquest dilluns

barcelona
Sonia Giménez
PRESIDENTA DE L’OBSERVATORI DE L’AIGUA DE TERRASSA (OAT)

“En la gestió de l’aigua cal valentia i requereix consens”

TERRASSA
Olot

El Cornamusam aposta per la programació de quilòmetre zero

Olot