Societat

Turisme

Nou enllaç aeri Tel-Aviv - Lleida

Benvingut, ‘mister' Arkia

El primer vol de la companyia israeliana Arkia cap a l'aeroport d'Alguaire porta 66 turistes procedents de Tel Aviv

La Diputació i la Generalitat aposten pel turisme israelià per internacionalitzar el Pirineu

La companyia israeliana Arkia va inaugurar ahir, amb un primer vol amb 66 passatgers, la nova connexió entre Tel-Aviv i Lleida-Alguaire. L'aerolínia té previst fer 10 connexions durant l'estiu i deu enllaços més durant l'hivern, amb l'atractiu turístic del Pirineu com a principal esquer. Israel és des de fa uns anys la principal nacionalitat en visites els punts d'informació del parc nacional d'Aigüestortes, segons les dades del parc. El turisme israelià no busca platja, sinó muntanya, i la Diputació de Lleida i el govern català s'han esforçat en els darrers temps a intentar convèncer els operadors turístics d'aquell país perquè apostin encara més pel Pirineu. Dilluns passat, es va presentar el nou itinerari de rutes de muntanya Perseguits i Salvats, que senyalitza els principals itineraris per creuar el Pirineu que van seguir els jueus que fugien de l'Europa ocupada pels nazis durant la Segona Guerra Mundial.

Els primers turistes israelians arribats directament a Lleida van ser rebuts per un espectacular desplegament dels Mossos d'Esquadra a l'aeroport d'Alguaire i per un nombrós grup de periodistes. La rebuda mediàtica va causar sorpresa en els turistes, i alguns d'ells es van dedicar a fer fotos als periodistes que els esperaven a la sortida de la terminal. Els viatgers van explicar que anaven a Andorra, d'altres al parc d'Aigüestortes i després a Barcelona, i un d'ells es dirigia a Bilbao.

A distància, des de l'aparcament de cotxes, s'ho mirava el delegat de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré. “Ara el que importa és que s'ho passin bé i, quan tornin, parlin molt bé del Pirineu”, va comentar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia