territori

El Mercadal acollirà una 'V' humana per la independència el 12 de juliol

Primer acte promocional des de Reus de la Diada de l'11 de setembre

Una 'V' humana per la independència a la plaça del Mercadal, que simuli a la que es farà a Barcelona la propera Diada Nacional de Catalunya. Aquesta és la nova acció promocional de l'ANC-Reus per la independència, en un acte que se celebrarà el proper dissabte, 12 de juliol, a partir de les 7 de la tarda, i que comptarà amb les actuacions de les colles de Falcons de Vilafranca, Llorençs del Penedès i Vilanova i la Geltrú. La 'V' es farà a les 9 de la nit.

El president de l'ANC-Reus per la independència, Pere Borràs, ha explicat que aquest esdeveniment servirà com a punt de partida per promocionar els actes que l'Assemblea Nacional Catalana ha programat de cara a l'11 de setembre a Barcelona, entre els que destaca la 'V' humana dibuixada entre la Diagonal, Gran Via i les Glòries. Es necessitarien més d'un milió i mig de persones per poder omplir aquests carrers, més que les mobilitzades per la Via Catalana.

Borràs ha indicat que en breu es donarà més informació sobre les inscripcions en aquest acte barceloní i que es posaran a disposició autobusos, com fa dos anys. "Esperem superar la vintena d'autobusos que van sortir de Reus el 2012", ha assegurat el president de Reus per la Independència, qui ha confirmat que el dia 4 de setembre hi haurà un acte especial al Fortuny -"els noms dels participants encara estan per confirmar", ha assegurat.

A banda d'aquest acte, està previst que Reus realitzi d'altres accions promocionals la setmana prèvia de la Diada, i que a nivell regional, del Camp de Tarragona, es faci un gran esdeveniment a l'Amfiteatre de Tarragona. I el mateix 11 de setembre, el Mercadal acollirà una concentració per la independència, com gairebé tots els ajuntaments catalans.

Valoració positiva del clam per la independència de Sant Pere

D'altra banda, Pere Borràs ha fet una lectura "molt positiva" del clam per la independència que es va produir en la darrera Tronada de Sant Pere 2014: "les 2.000 estelades desplegables es van repartir en un tres i no res, gairebé les van treure de les mans dels mebres de l'ANJI".

Els joves de l'ANC són els que van promocionar aquest acció, que segons Borràs, "visualitza el canvi que hi hagut". "Abans hi havia crits per la independència però no de forma tan unànime com diumenge passat", ha conclòs Borràs.

La notícia completa a Reus Digital


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins