Societat

Barracuda porta els plats ecològics a la platja

Xavier Pellicer i Guido Weinberg obren local a Castelldefels i ja en preparen un de gastronòmic a Barcelona

arracuda és el nom del restaurant de platja que acaben d'estrenar a Castelldefels Guido Weinberg i Xavier Pellicer, un tàndem empresarial i culinari que no s'ha separat des que es van trobar. Pellicer és un xef reconegut de l'escola del producte saludable que en els últims anys ha derivat cap a la recerca d'una cuina biodinàmica, en conjunció amb la natura i l'ésser humà. Ja era aquesta la seva filosofia quan va assumir la direcció de Can Fabes en els últims temps del restaurant. Va conèixer Weinberg en un dels cursos que organitza l'empresari argentí especialitzat en estil de vida orgànic que està establert des de fa 14 anys a Barcelona i té diferents locals amb supermercats i restaurants, els Woki Organic Market “on no entra res que no tingui el segell d'orgànic”. De la connexió immediata va sorgir fa un any el seu primer projecte conjunt, el restaurant Barraca, un “merendero chic” a la Barceloneta que segueix la filosofia de menjar saludable i sostenible en un espai diàfan, contemporani i lluminós. Els plats són senzills però tenen darrere la qualitat del producte i la d'un xef dues estrelles Michelin. Weinberg afirma que ell aporta el punt més canalla a l'oferta d'un cuiner acostumats als grans salons.

Aquest estiu han traslladat la seva idea a la platja de Castelldefels, redissenyant totalment un antic restaurant mariner (“vam treure un munt de capes d'estucat fins arribar a la paret original”, explica Guido) per convertir-lo en un local alegre i fresc, amb terrassa amb la platja a tocar però no a sobre dels comensals, els barcelonins es poden escapar de la ciutat “per dinar de manera relaxada i saludable al costat del mar”, comenta Weinberg, que ho fa habitualment en moto. Està convençut que l'autèntic luxe és això, i juntament amb Pellicer ja prepara un altre restaurant a Barcelona, a la zona de Francesc Macià, aquest cop més sibarita i gastronòmic, molt holístic i “sense cap encotillament”.

Una cosa semblant passa amb el Kauai d'Òscar Manresa a Gavà. Cal incentivar que aquesta nova oferta s'estengui per aquest tros de platja massa associat al menjar ràpid de poca qualitat. Al Barracuda no hi ha plats complexos. El concepte és el de la tapa ben feta (boníssims els bunyols, els calamars a la romana, les cloïsses i les croquetes), els arrossos i el rossejat. Gairebé tot amb productes d'agricultors locals i de la llotja de Blanes. El preu és assequible, com en els Woki Organic Market: “Apostar per això sé que farà que la meva rendibilitat empresarial sigui menor, però ho tinc assumit perquè és en el que crec”, diu Weinberg. L'aposta orgànica permet fer una bona digestió dels aliments, “que són més gustosos i amb més nutrients”, comenta un innovador que només s'instal·la als llocs dels quals s'enamora.

Situat en primera línia de mar al centre de Castelldefels, abans de visitar el Barracuda cal pensar que els caps de setmana d'estiu hi és complicat d'aparcar. Estan en vies de trobar-hi solució, però mentrestant cal matinar, o anar-hi en moto o en tren.


B



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
La Guàrdia Civil fa escorcolls al Pont de Suert en una operació antiterrorista
SOCIETAT

La Guàrdia Civil fa escorcolls al Pont de Suert en una operació antiterrorista

Arrenca l’esperada reforma de la Rambla de Barcelona

barcelona

En marxa el procés per actualitzar la protecció del parc del Montseny

Barcelona
mobilitat
transport públic

Rodalies ha patit gairebé una incidència diària en un mes

barcelona
societat

Demanen 6,3 anys de presó per uns incidents a la Mercè del 2021

La gestió directa de l’aigua al Gironès neix amb un “greuge”

girona

Reclamen que es reobri la biblioteca de la Casa de Cultura

Girona

Unes 4.000 gorgònies replantades al cap de Creus

BLANES

L’Aloja torna a ambientar Banyoles en l’edat mitjana

BANYOLES