Osona/Ripollès

Estiu Bandoler a Viladrau

És la 13a edició del cicle, que ha programat activitats de tota mena per als dies del 3 al 30 d'agost.

Nota de premsa de Portal del Montseny

Una competició de "Nyerros contra cadells", rutes de tapes bandoleres, una bicicletada elèctrica o geocaching pels boscos de Viladrau seguint els passos d'en Serrallonga són algunes de les novetats del cicle d'activitats lúdiques i culturals de l'estiu a Viladrau

Del 3 al 30 d'agost arriba la 13a edició de l'Estiu Bandoler de Viladrau. Proposta estiuenca de turisme que conjuga el caràcter lúdic i cultural de valorització d'un personatge i d'una època que van conformar la societat catalana del barroc i una aposta per un turisme sostenible arrelat al territori.

Una programació que arriba a la 13a edició amb moltes novetats que ompliran d'activitats diverses tots els caps de setmana del mes d'agost a Viladrau.

D'entre les novetats, destaca l'activitat "Esclat bandoler: Nyerros contra cadells", en què els participants, dividits en dos bàndols, disputaran en diferents proves; una proposta gastronòmica al voltant de les tapes inspirades en bandolers i cerveses del Montseny; una activitat de geocaching i una bicicletada elèctrica ambientades en els escenaris on va viure Serrallonga, així com narració d'històries i projeccions d'audiovisuals sobre el famós bandoler nascut a Viladrau.

Continuen algunes activitats d'èxit en edicions anteriors, com itineraris pel parc natural del Montseny o Serrallonga a lluna plena -proposta renovada de caminada nocturna pels corriols on va bandolejar Serrallonga-, així com el Sopar Bandoler.

· Territori per on van actuar bandolers i bruixes

L'Estiu Bandoler de Viladrau s'emmarca dins dels actes de l'Associació Municipis "Boscos de Bruixes i Bandolers", que cerca el denominador comú d'un territori, format pels municipis d'Arbúcies, Sant Hilari Sacalm, Olost, Sant Feliu Sasserra i Viladrau, amb un interès turístic situat en uns escenaris naturals que varen viure uns episodis notables de bruixeria i bandolerisme durant els segles XVI i XVII a Catalunya.

Caminada nocturna, tallers infantils, explicada de llegendes, gastronomia, espai museístic, projeccions, i propostes de participació ciutadana i un espai per la sostenibilitat configuren un ventall ampli i innovador d'activitats que ofereixen una programació estiuenca que cal viure i descobrir.

D'altra banda, l'Espai Montseny, l'innovador centre d'interpretació per conèixer la història de les bruixes i bandolers del Montseny, ofereix també, amb motiu de l'Estiu Bandoler, diversos paquets que inclouen allotjament i àpats a Viladrau.

L'Estiu Bandoler és una proposta estiuenca, organitzada per l'Ajuntament de Viladrau, que es va iniciar l'any 2002. Una proposta turística lúdica i cultural, amb l'objectiu de potenciar el patrimoni cultural i natural del territori mitjançant un personatge tan famós, i alhora desconegut, com és en Serrallonga, en una època tan especialment singular com és el barroc a Catalunya.

En l'edició d'aquest any la realització va a càrrec del Portal del Montseny, equipament de serveis turístics arrelat a Viladrau.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLICIAL

Interior tria el comissari en cap, Eduard Sallent, com a major dels Mossos

barcelona
judicial

Arxivada la causa contra els mossos per la pèrdua d’un ull per projectil durant les protestes per Hasél

barcelona
educació

L’escola La Farga, l’Associació Educativa Vall del Terri, Anna Juàrez i Josep Callís reben els Premis Mestres 68

girona
SOCIETAT

Un nen discapacitat espera des del setembre transport sanitari per anar a escola

BARCELONA
església

L’arquebisbat augmenta la pressió pel desallotjament de l’Esperit Sant

barcelona
medi ambient

L’alcaldessa de Gisclareny, nova directora del Parc Natural del Cadí-Moixeró

GISCLARENY
EDUCACIÓ

Malgrat insisteix a ubicar la segona llar d’infants municipal a l’escola Marià Cubí

MALGRAT DE MAR
urbanisme

Els veïns de la Sagrada Família fan reobrir el debat urbanístic

Barcelona
SERVEIS

Dilluns comencen les obres de la nova estació d’autobusos de Lleida

LLEIDa