SOGORB (Alt Palància)

Entrada de Bous i Cavalls

Tradició i risc van plegats

Sogorb es troba submergit en les seues festes patronals des de l'últim dissabte del mes d'agost, però és a partir del primer dilluns de setembre que entra de ple en la celebració de l'acte més destacat de tots els que s'hi organitzen: l'Entrada de Bous i Cavalls, un costum del qual hi ha indicis documentals que es remunten al segle XIV i que des de l'any 2005 disposa de la declaració de festa d'interès turístic internacional.

Del 7 al 13 de setembre, milers de persones es concentraran cada dia a les dos en punt de la vesprada per presenciar un espectacle ben impressionant. L'estrèpit d'una carcassa dóna pas a l'eixida d'una bandada de bous que és abrigada i guiada per una desena de destres i valents genets al llarg d'un recorregut de poc més de 500 metres. La cursa, que dura no més de dos minuts, discorre a través del carrer Colon, ocupat per una gran massa de públic que s'obri i tanca al pas de bous i genets. L'única barrera existent és la que construeixen els mateixos espectadors fins que els animals són conduïts a la plaça de bous. Després, els genets desfilen de tornada entre aplaudiments.

Del 7 al 13 de setembre.

Des del segle XIV

E.P.

L'Entrada de Bous i Cavalls té el seu origen en el costum de portar els bous fins a la plaça per a ser torejats des dels corrals situats en el riu, a més d'un quilòmetre del poble. L'excepcionalitat de la festa l'atorga el fet d'ajudar-se de cavalls per a guiar els bous i l'absència de barreres per a contenir els animals, de manera que el mateix públic es converteix en un autèntic mur que impedeix la fuga. L'emoció i el risc s'han conservat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
administracions

Mataró destinarà 20,5 milions a millorar equipaments i comprar habitatge

mataró
urbanisme

El nou carril bici d’Igualada rep un premi de mobilitat

IGUALADA
societat

Finançament a quatre bandes pel nou centre per a l’Associació Alzheimer de Tàrrega

tàrrega
tradicions

Publicat el videoclip de la festa major de Lleida

LLEIDA
MEDI AMBIENT

Parasiten figueres de moro per eradicar-les del Cap de Creus

EL PORT DE LA SELVA
urbanisme

Inicien l’asfaltatge de la rambla Catalunya de Barcelona

Barcelona

L’anella ciclista de Mataró, pendent d’un nou full de ruta

Mataró
transports

Retards a tot Rodalies per una avaria, unes obres i més robatori de cable

barcelona
societat

Nova edició del Festival de Murals i Art Rural de Penelles

Penelles