Societat

La vida social

Bandolers sota la lluna

Unes 110 persones van participar divendres a la caminada nocturna que segueix els passos del mític Serrallonga, dins l'Estiu Bandoler de Viladrau

S'hi fan activitats tots els caps de setmana del mes d'agost

Unes 110 persones de totes les edats van participar divendres a la passejada nocturna Serrallonga a lluna plena, als boscos del voltant de Viladrau. Aquesta ruta, que segueix els passos d'en Serrallonga, és una de les novetats que ofereix aquest any l'Estiu Bandoler, la programació organitzada per l'Ajuntament de Viladrau i realitzada per Portal del Montseny, per a tots els caps de setmana del mes d'agost, amb activitats diverses relacionades amb la figura, la història i la llegenda de Joan Sala i Ferrer, conegut com Joan de Serrallonga o simplement en Serrallonga (Viladrau, 1594 - Barcelona, 1634), mític bandoler que assaltava carruatges reials i va morir a la forca.

La caminada nocturna, d'uns 12 quilòmetres entre l'anada i la tornada, va començar davant l'església de Viladrau –amb diferents sortides, entre les 8 i les 9 del vespre– i va seguir la ruta dels ponts, fins al mas la Sala, on Serrallonga va néixer el 21 d'abril del 1594. La ruta estava senyalitzada amb llums fluorescents i fletxes en els principals encruaments del camí.

Cap a les 11 de la nit tots els participants a la caminada van retrobar-se a la Sala per conèixer a la llum de la lluna les aventures i desventures d'en Serrallonga. Xavier López hi va explicar diverses històries sobre el personatge i es tractava d'esbrinar quines eren reals i quines llegendàries. En aquest punt, es va oferir a tots els participants un petit mos, amb coca, vi dolç i ranci i fuet, i al voltant de la mitjanit va començar la tornada a Viladrau.

Aquest és el tretzè any que l'Ajuntament de Viladrau organitza l'Estiu Bandoler, una proposta lúdica i cultural que té com a objectiu potenciar el patrimoni cultural i natural de la zona mitjançant la figura del bandoler Serrallonga i una època singular, el barroc. Altres novetats d'aquesta tretzena edició són la competició o esclat bandoler Nyerros contra cadells –els dos bàndols enfrontats en què es dividia la noblesa catalana de l'època de Serrallonga–, que inclourà diverses i divertides proves, el 30 d'agost; una degustació de tapes bandoleres o el geocaching pels boscos de Viladrau, anant a la recerca dels seus tresors amb l'ajut d'un GPS.

Avui també tindran lloc, davant l'església de Viladrau, uns tallers bandolers infantils, que es portaran a terme d'11 del matí a 1 del migdia, amb entrada gratuïta. Generalment, les activitats de l'Estiu Bandoler es concentren els divendres i diumenges, ja que els dissabtes tenen lloc a Viladrau els concerts del Festival de Música Marcos Redondo, fins al 23 d'agost, però el pont del 15 d'agost serà especialment intens per als seguidors de Serrallonga, amb narracions musicades, projeccions audiovisuals, un itinerari matinal, el geocaching, etc. El 30 d'agost, l'Estiu Bandoler s'acomiadarà amb un gran sopar i una trobada de bandolers.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La crònica

Les probabilitats que t’atropelli una bicicleta

Societat

Afavorir la inclusió de joves LGTBIQ+

El Prat de Llobregat
SOCIETAT

Canet vol preservar el so de les campanes declarant-les bé cultural d’interès local

CANET DE MAR

El barri Devesa-Güell bateja una plaça amb el nom de Natàlia Molero

girona

El Col·legi de Metges distingeix Miquel Carreras, Josep Lloveras i el Bernat Jaume

GIRONA

Tensió i cops de porra a la seu de Ciutat Vella durant la protesta pel desallotjament de La Tancada

Barcelona
Sant Joan les Fonts

Adhesió a l’entitat que promou lla municipalització de l’aigua

Sant Joan les Fonts
societat

Protesta davant la Monumental de Barcelona contra la festa pel Dia Internacional de la Tauromàquia

Barcelona
societat

La subvenció per pagar el 75% de l’enllumenat nadalenc del comerç barceloní costarà 1,4 milions d’euros

Barcelona