Vallès Oriental

La llista d'espera per operar-se baixa en 700 persones al Vallès l'últim any

El temps d'espera està per sota dels sis mesos en totes les intervencions garantides

La llistes d'espera en les 14 intervencions quirúrgiques que el sistema públic de salut garanteix que es faran en menys de sis mesos s'han reduït de manera significativa en els tres hospitals del Vallès Oriental.

El mes de juny hi havia 700 pacients menys que fa un any esperant per ser operats d'un d'aquests 14 procediments. La retallada procedeix, principalment, de l'Hospital de Mollet, tot i que és generalitzada en els tres centres del sistema públic a la comarca.

En total, els tres hospitals tenien 4.134 pacients en llista d'espera el mes de juny. Les xifres del Departament de Salut indiquen, a més, que s'ha rebaixat el període màxim d'espera (de sis mesos) per a totes les intervencions garantides, com es recull en el quadre adjunt.

La reducció més moderada es produeix a l'Hospital General de Granollers (el centre comarcal de referència i el que abraça una zona l'àmbit de població més ampli), on a més el llistat de pacients que esperaven una de les intervencions garantides supera els registres de final de desembre.

En comparació amb fa un any, la reducció és d'un centenar de pacients en llista d'espera, però l'evolució de l'Hospital de Granollers és especialment remarcable si es comparen els terminis en què es fan les intervencions quirúrgiques. Un any enrere, se superaven els sis mesos màxims d'espera en cinc intervencions (i sobretot en les operacions d'hèrnia). Aquest juny, s'està per sota d'aquest mig any en tots els procediments quirúrgics. Amb tot, l'espera mitjana a Granollers supera lleugerament la que es produeix a la resta del país. El centre ha incrementat l'activitat als quiròfans (la previsió per a aquest any era del 7,7% d'increment de l'activitat quirúrgica, a més de pactar derivacions a altres centres.

L'increment d'activitat als quiròfans ha estat l'estratègia que han aplicat tant l'Hospital de Mollet com el de Sant Celoni. Ho han fet amb millores d'organització, per exemple reduint els intervals entre operacions i amb un cert increment en el nombre d'intervencions per poder afrontar més operacions en el mateix temps.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SALUT

Alerten de llaminadures amb un component del cànnabis

BARCELONA

L’Ajuntament de Mataró ha d’indemnitzar amb 49.000 euros una extreballadora

mataró
URBANISME

Roquetes vol quedar exclosa de la zona inundable per poder construir

ROQUETES

Denuncien una “sobreocupació crònica” del centre d’acollida de la Misericòrdia

girona
AGRICULTURA

Els regants del Llobregat seran compensats per les llavors que no puguin plantar

BARCELONA
SERVEIS

Afectades l’R2 sud, R14 i R15 per un tren avariat entre Garraf i Sitges

sitges
llengua

Els centres sanitaris hauran d’atendre els usuaris en la llengua que triïn

barcelona
SOCIETAT

El Palau de Congressos torna a acollir ExpOtaku Tarragona

TARRAGONA
INFRAESTRUCTURES

Adjudicada la tercera fase de la via per a ciclistes i vianants entre Reus i Cambrils

REUS