Osona/Ripollès

Seva, immers a la festa major

Va arrencar el cap de setmana passat s'allarga fins al que ve. Aquest dissabte, equador de la festa, hi ha el concert d'Oques Grasses, entre d'altres, a partir de 2/4 de 12 de la nit.

Aquest dissabte es disputa el Gran Prix de Seva, que ja arriba a la cinquena edició i es farà a partir de les 4 de la tarda a la pista poliesportiva.

Per després de la prova s'ha programat un concert, també a la pista, amb els grups Six in my Town i els osonencs Oques Grasses, que el mes de març passat van estrenar nou disc, Digue-n'hi com vulguis.

La gresca s'allargarà fins al 17 d'agost, tot i que el cap de setmana del 23 i el 24 s'ha programat una obra de teatre en el marc de la festa major.

Entre les novetats d'enguany, hi destaquen el concurs d'engalanar balcons, que tindrà el seu veredicte aquest divendres, i la Cadirada, que “ve a ser el típic joc de les cadires però fet a la plaça a l'engròs”, expliquen des de l'organització. No hi faltaran els màsters de tenis, el mercat del trasto i les sardanes.

· El 1714 a Espinelves

El dramaturg vigatà Josep Maria Diéguez va recuperar el passat mes de juny amb el grup 3. Teatre de Seva La cançó dels catalans, una obra de Víctor Mora i Alsinella. Inspirada en el saqueig i la crema d'Espinelves l'any 1714 per part de les tropes felipistes, la peça del mateix autor de la sarsuela Cançó d'amor i de guerra es va poder veure a les golfes del restaurant La Rovira d'Espinelves.

Dos mesos després, havent passat també per Rubí, 3. Teatre la porta a casa per la festa major.

L'espectacle, que s'ha adaptat per representar-se a la italiana, es podrà veure a la sala polivalent de Seva el dissabte 23 d'agost i el diumenge 24 a 2/4 de 10 del vespre i a 2/4 de 7 de la tarda, respectivament.

La majoria dels actors que hi participen són joves que volten els 20 anys d'edat “reforçats per un parell de persones de Taradell i algun veterà de Seva”, explica Diéguez. Feia un any que el grup 3. Teatre no pujava a l'escenari de Seva, recorda el dramaturg vigatà. De manera que l'actuació és un dels actes esperats de la festa major.

La cançó dels catalans relata com, a dos mesos de la derrota de Barcelona el 1714, els veïns d'Espinelves preparen les armes per enfrontar-se contra les tropes de Felip V. Diéguez hi ha afegit un pròleg i un epíleg ambientats en l'actualitat, per tal que l'obra reflecteixi com es percebia el 1714 l'any de l'estrena de l'obra, el 1922, i com es veu avui en dia, en l'any del tricentenari.

L'obra, que va arribar a ser prohibida pel Govern Civil de Barcelona, seguirà el seu circuit d'actuacions al setembre. El dia 6 es podrà veure a l'Institut del Teatre de Vic i, el 7, farà estada a Òdena. Ja a l'octubre, el dissabte 11 es representarà a Gurb i l'endemà a Taradell.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El soterrament de les línies d’alta tensió entre Reus i Castellvell es farà realitat en cinc anys

Reus

Girona planteja una nova ordenança municipal de tinença d’animals

GIRONA
sequera

Els pantans guanyen fins avui 21 hm³ i 47 entre març i abril

barcelona

Ocupen un local municipal que usen els castellers per crear un casal de joves

SANT CUGAT DEL VALLÈS
societat

Jutgen un acusat que afronta més de 17 anys de presó per violar l’exdona

girona
societat

Confirmats 23 anys de presó per un home que va matar la dona

Barcelona
societat

Torna la fira d’ocupació TreballemGi a Alt Empordà, el 15 de maig

figueres

L’Hospital de Bellvitge impulsa la teleassistència per als pacients amb asma

L'Hospitalet de Llobregat

Collboni reclama a Mascort fons per a Collserola

Barcelona