Calella s'obre a la multiculturalitat en les 37es Jornades Internacionals Folklòriques de Catalunya

Les Jornades Internacionals Folklòriques de Catalunya van tenir dimarts a Calella el tret de sortida d'una edició, la 37a, clarament marcada per la crisi. El calendari s'ha reduït d'onze a vuit dies i el nombre de grups participants passa de vuit a sis. D'altra banda, els municipis en què es faran els espectacles també han disminuït, passant de 28 a 20, entre els quals hi ha Pineda de Mar, Malgrat de Mar i Sant Andreu de Llavaneres. Tot i això, el president d'Adifolk, l'entitat organitzadora, Antoni Viñas, explica que l'interès per les jornades es manté i, per tant, l'any vinent s'intentarà tornar a recuperar el farciment de calendari d'edicions anteriors.

Calella ja ha pogut veure un petit tast dels sis grups que durant la pròxima setmana recorreran Catalunya per mostrar la música, la dansa i la cultura de diversos racons del món. Un dels grups més destacats és el Gran Ballet Argentí, un grup de llarga trajectòria que a través del tango, les danses rurals, el seu joc teatral i els colors del vestuari expliquen com és el seu poble.

Del mateix continent arriben els peruans de Cos And Ama, una companyia nascuda de la multiculturalitat de la costa, els Andes i l'Amazònia. El grup està format per joves que entenen la música i les danses folklòriques com una expressió de la cultura viva dels pobles. L'espectacle que ofereixen pretén mostrar la varietat de la música i la dansa del país.

Una altra de les companyies que més sedueixen el públic és el grup de música tradicional i dansa del sud-oest de Guizhou, a la Xina. Les danses que ofereixen mostren la vida quotidiana i les celebracions més importants de la minoria Bouyei. A més a més, el programa també inclou danses primitives de les minories Yi i Miao, interpretades per dones.

De Rússia arriba el conjunt de dansa Mari El, que durant 75 anys ha promogut el folklore Mari, que reflecteix la vida de la gent: els seus rituals i jocs, el destí, els somnis de felicitat, la recerca de l'amor i la bellesa. D'altra banda, el grup Aegean Folk ofereix balls folklòrics de Turquia sota la premissa que la dansa és la manifestació que millor reflecteix els valors culturals i les emocions d'una societat.

Finalment, el grup de dansa provincial de Gauteng, a Sud-àfrica ofereix un espectacle que inclou diferents tipus de danses indígenes i música tradicional de Tswana, Zulu i Venda. Destaquen per la seva energia sobre l'escenari, així com per la brillantor i la vistositat dels ornaments que duen i les robes de pells.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
equipaments

Enderrocament “d’urgència” i “per seguretat” de l’edifici de l’Escola de Vela

platja d’aro
sequera

Només 17 hm³ per als regants al Baix Ter

LA TALLADA D’EMPORDÀ
urbanisme

Adjudiquen la rehabilitació de les cases del castell d’Amposta

AMPOSTA
GIRONA

Finalitzen les obres de l’enllumenat d’accés als jardins de les Pedreres

GIRONA
GIRONA

Tallen el pas per sota del viaducte al carrer Pedret per un despreniment

GIRONA
Societat

Mor Tuni Jordana, activista cultural i fundadora de la Gralla de Granollers

solidaritat

Pineda de Mar, Calella i Salou acullen 25 infants ucraïnesos durant tres setmanes

PINEDA DE MAR
patrimoni

El jaciment ibèric de Puig Castellar, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional

Santa Coloma de Gramenet
infraestructures

L’Estat promet una inversió de 260 milions a l’Eix Pirinenc

LLEIDA