Societat

El carrer del Pilar de Silla

DES DE LA PLAÇA DEL POBLE

Reiniciat el curs escolar i a punt, com qui diu, d'acabar la legislatura (a 8 mesos de les eleccions), he de recomençar les col·laboracions mensuals amb què em vaig comprometre el passat juliol, com recordaran els meus lectors. Ja vaig advertir que ho faré a partir de les informacions que se m'envien, i de les que jo puga aconseguir, per internet.

Vull començar pel carrer del Pilar perquè m'han parlat que els veïns del carrer, farts de veure cada dia més deteriorat l'asfalt, i que els clots anaren fent-se cada vegada més grans, sense que l'ajuntament posara remei, han decidit gastar-se ells els diners, reasfaltar el carrer i eliminar els clots.

Evidentment, la campanya que llançà Compromís, en facebook, perquè els veïns de Silla col·laboraren enviant fotos de denúncia dels clots dels carrers havia fet el seu camí i, de fet, l'ajuntament havia arreglat els del carrer Llibertat; però poca cosa més. Cada dia que passa, els clots han anat augmentant, com s'han encarregat de denunciar les fotografies del veïnat publicades a internet.

Ara bé, el que han fet els veïns del Pilar, està ben fet, o no? Pense que els veïns i veïnes han demostrat molt de civisme; evidentment, no havien d'haver-se gastat ni un euro, perquè ja paguen els seus impostos i és l'ajuntament que té la responsabilitat de mantindre els carrers en bon estat i no ho fa. Així que als veïns caldrà posar-los una bona nota, un 10, i a l'ajuntament, un 0.

Per altra part, he preguntat si ningú ha vist que s'hagen revisat els desaigües i clavegueres del poble, que és una obligació de l'empresa de les aigües potables. Dels meus informadors, ningú no ha vist cap activitat. Qui ha de saber-ho són els dos tècnics responsables, Valero i Villalba. Vull suposar que sí que s'han revisat, les canonades i les clavegueres, i que també s'hauran netejat els barrancs i sequiols del terme (responsabilitat del Consell Agrari).

Altrament, si no s'haguera fet res, o poc, en vespres d'una tardor que s'anuncia de moltes pluges, si passara res caldria acusar de negligència els responsables. No cal que tornem a recordar el perill que correm a Silla, en casos de pluges intenses, perquè tots guardem en la memòria les inundacions que hem patit, de manera periòdica i inevitablement, per culpa que ens hem de tragar les aigües pròpies i les que abaixen des d'Alcàsser i Picassent, i les obres que havia d'haver executat la Generalitat estan aturades sine die.

No estaria de més que la pàgina web municipal donara informació d'aquestes coses. També podria servir per a informar de la marxa de la reclamació que s'ha fet a la companyia de les aigües potables, perquè tornen al veïnat els diners cobrats de més i perquè ajusten els preus, que actualment són els més elevats de la comarca.

Des de Mallorca, que és on visc i com jo, més de vint joves de Silla (ensenyants i músics, especialment), hem comentat més d'una vegada que ens agradaria estar més informats del poble, i algú llançà la proposta que la pàgina web municipal hauria d'oferir als partits polítics i entitats i associacions, la possibilitat de publicar mensualment alguna pàgina.

Aprofite ara l'ocasió per a presentar, en nom dels sillers i silleres que estem fora del poble, la petició que la web, a més d'informar dels assumptes del govern municipal, s'òbrira a incloure les col·laboracions que hem dit. Especialment seria molt interessant que el Consell Agrari poguera donar explicacions de l'estat d'abandonament dels camins rurals. També seria interessant que la web municipal oferira a la Séquia Reial del Xúquer una pàgina mensual, per a informar dels importants temes que està gestionant Pepe Alapont, en benefici dels llauradors de Silla.

Finalment i posats a demanar, agrairíem molt que ens tingueren informats sobre la marxa de l'execució dels acords plenaris, com, per exemple, les factures de l'advocat de Baixauli i la reclamació a aquest mateix, de l'afer de contenidors. També, quan es puga fer un balanç, un resum de la renovació de l'enllumenat públic per bombetes de baix consum, i de l'estalvi que està significant; crec recordar que aquesta era una moció de Compromís. I etcètera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia