Caminada al Canigó des de Cortsaví per la Diada de Catalunya

La marxa és organitzada cada any des d'un poble diferent per l'associació Foment 11 de Setembre

L'objectiu principal d'aquesta commemoració és de ser al pic del Canigó cada 11 de setembre, per veure el sol aixecar-se des d'allà dalt. Els actes d'enguany, però, començaran aquest dimarts 8 de setembre a partir de les 7 de la tarda a l'ajuntament de Cortsaví, on els caminaires, simpatitzants i veïns del poble seran rebuts pel batlle, Antoine Chrysostome. Al vespre hi haurà una vetllada musical a la sala de festes del poble animada pel cantautor Joan-Pere.

La caminada començarà realment el dimecres 8 a les 7 del matí. El punt de trobada serà davant de l'ajuntament. L'etapa del dia conduirà els caminaires al refugi de Vetera (l'Avetera). El dijous 10 l'itinerari seguirà el GR 10 fins al refugi dels Cortalets. Finalment l'endemà a primera hora (se sortirà de nit a dos quarts de cinc de la matinada), es farà l'últim recorregut de la caminada fins al pic amb l'objectiu de ser a dalt per veure llevar-se el sol i fer l'acte de la Diada.

Cada any aquesta caminada organitzada per l'associació Foment 11 de Setembre és dedicada a una personalitat i a una causa. Aquest any els caminaires recordaran que ara fa 350 anys el Tractat dels Pirineus va intentar separar Catalunya en dues parts. Pel que fa a la personalitat escollida, el Foment 11 de Setembre homenatjarà el desaparegut Pere Comelade, neuròleg a Montpeller, i defensor infatigable de la catalanitat. Va ser també president de la Unió per la Regió Catalana (URC).

La participació a tota o part de la caminada és lliure però suposa per part dels participants que tinguin la capacitat i l'experiència per fer aquest tipus de caminada a muntanya. Per altra banda, cada participant ha d'assegurar ell mateix les condicions materials de la seva participació, sigui emportant-se tenda i aliments, sigui adreçant-se als refugis del recorregut (Cortsaví, Vetera, Cortalets). Per a més informació es pot trucar al 06 18 57 76 48.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SALUT

Alerten de llaminadures amb un component del cànnabis

BARCELONA

L’Ajuntament de Mataró ha d’indemnitzar amb 49.000 euros una extreballadora

mataró
URBANISME

Roquetes vol quedar exclosa de la zona inundable per poder construir

ROQUETES

Denuncien una “sobreocupació crònica” del centre d’acollida de la Misericòrdia

girona
AGRICULTURA

Els regants del Llobregat seran compensats per les llavors que no puguin plantar

BARCELONA
SERVEIS

Afectades l’R2 sud, R14 i R15 per un tren avariat entre Garraf i Sitges

sitges
llengua

Els centres sanitaris hauran d’atendre els usuaris en la llengua que triïn

barcelona
SOCIETAT

El Palau de Congressos torna a acollir ExpOtaku Tarragona

TARRAGONA
INFRAESTRUCTURES

Adjudicada la tercera fase de la via per a ciclistes i vianants entre Reus i Cambrils

REUS