Vallès Oriental

L'Hospital de Sant Celoni amplia un 40% l'espai d'Urgències

La reforma millorarà el servei, que passarà de 10 a 14 boxs d'atenció

L'Hospital de Sant Celoni ha iniciat obres de reforma al servei d'Urgències que permetrà ampliar l'espai en aproximadament un 40% i millorar tant l'atenció als pacients com les condicions de treball dels professionals.

Les obres es van iniciar a principis de setembre i es preveu que durin uns dos mesos, fins al 30 d'octubre. El centre no ha volgut revelar el cost econòmic que s'afronta amb recursos propis i sense aportacions de la Generalitat.

L'ampliació i millora preveu passar de 10 a 14 boxs d'atenció al servei, un dels quals es destinarà a malalts crítics i disposarà de més espai i més equips que l'espai que fins ara destinava a aquesta atenció especial. El punt de treball dels metges i infermeres també es reformarà perquè havia quedat petit per les necessitats del servei. Ara, segons explica el director mèdic del centre, Ramon Julià, guanyarà en confort per al personal i permetrà millorar l'atenció als pacients.

El fet que el servei guanyi metres quadrats ha obligat a modificar l'accés a Urgències pel carrer Diputació. L'ampliació ocupa una part de l'accés actual i fa que l'entrada s'hagi de situar més a prop del carrer, segons el directiu del centre hospitalari.

Julià explica que la intervenció en el servei d'Urgències respon a la creixent complexitat dels pacients que hi acudeixen, fet que obliga, entre altres coses, a fer més proves complementàries. El fet, que també es dóna en altres hospitals, es deu, en part, a l'augment de l'esperança de vida, que fa que cada vegada hi hagi pacients d'edat més avançada i, per tant, més complexos. Això, en alguns moments, creava certes tensions en el servei, que es pretenen resoldre disposant de més espai.

Durant el mes de setembre es fan les obres que afecten més l'exterior de l'edifici i a l'octubre s'actuarà a l'interior, la qual cosa pot afectar més el funcionament del servei. Per això, l'Hospital ja ho ha comunitat al Servei Català de la Salut (Catsalut), l'atenció primària i l'Hospital de Granollers, que es podria veure afectat indirectament. Per reduir al màxim l'impacte de les obres, l'Hospital de Sant Celoni habilita tres habitacions de planta que compensaran l'espai que no es pugui utilitzar mentre durin els treballs. El centre atén una mitjana de 80 visites diàries al servei d'Urgències.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estats Units

Mor el pacient que va rebre un ronyó de porc modificat genèticament

Barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Nova edició de Guíxols Flors amb molta participació

SANT FELIU DE GUÍXOLS
GIRONA

Els castells, protagonistes del primer diumenge de Temps de Flors

GIRONA
SERVEIS

Balaguer instal·la un sistema innovador per detectar fuites d’aigua a la xarxa

BALAGUER

Estabilitzat l’incendi forestal

BATEA
societat

El col·lapse general a Rodalies afecta també al metro de Barcelona

barcelona
Sonia Giménez
PRESIDENTA DE L’OBSERVATORI DE L’AIGUA DE TERRASSA (OAT)

“En la gestió de l’aigua cal valentia i requereix consens”

TERRASSA
Olot

El Cornamusam aposta per la programació de quilòmetre zero

Olot
Educació

L’Ajuntament de Badalona treu els estudis universitaris del Carme per posar-hi oficines

Badalona