Vallès Oriental

Instal·len semàfors a la cruïlla d'accés a l'institut de Sant Celoni

L'actuació de millora de la seguretat per als vianants costarà uns 100.000 euros

La Diputació de Barcelona i l'Ajuntament de Sant Celoni han iniciat els treballs per a la instal·lació de semàfors a la cruïlla de la carretera de Campins (la BV-5114) amb el carrer d'accés a l'institut Baix Montseny.

L'actuació, que el consell escolar d'aquest centre educatiu havia demanat a l'Ajuntament ja el 2011, ha de millorar la seguretat dels vianants que passen per aquest punt per accedir a l'institut. Inclou la senyalització d'un pas de vianants perquè els estudiants procedents de la zona urbana de Can Sans puguin travessar la carretera amb més seguretat.

Les obres tenen un import de poc més de 100.000 euros incloent l'IVA que es financen a través de les aportacions municipals i de la Diputació. A més dels semàfors, s'instal·laran tres bàculs al marge esquerre de la carretera per millorar la il·luminació del pas de vianants i, també, la visibilitat de la cruïlla. A més, es reforçarà la senyalització de perill en els metres previs a l'encreuament d'accés a l'institut i a les pistes d'atletisme. Tot plegat afecta un tram d'uns 200 metres d'aquesta carretera, fora del nucli urbà de Sant Celoni.

L'Ajuntament va fer el maig de l'any 2011 la primera petició de millores en aquest punt de la carretera de Campins. Derivava de la construcció de la línia del tren d'alta velocitat que, en aquest punt, havia comportat una modificació de les cotes de la carretera i va generar un desnivell que provoca un canvi de resant just en el punt on hi ha la cruïlla. Això va disminuir la visibilitat als conductors en un tram on la BV-5114 té un traçat recte des de la sortida del nucli urbà de Sant Celoni. En la seva queixa inicial, el consell escolar proposava adoptar mesures com la instal·lació de miralls, l'ampliació i millora de la senyalització de perill, la senyalització d'un pas de vianants i la construcció d'un ressalt a la calçada.

APOSTA PER SEMÀFORS

El novembre de 2011 tècnics de la Diputació van visitar la zona i van posar sobre la taula dues alternatives concretes: l'elevació de la calçada a la zona de la cruïlla o la instal·lació de semàfors, que és el que s'està executant ara d'acord amb el consistori. El projecte definitiu es va encarregar un any després i els serveis tècnics municipals van col·laborar en la seva elaboració.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Planten el Dimoni de les Festes de Maig a Badalona

Badalona
equipaments

Enderrocament “d’urgència” i “per seguretat” de l’edifici de l’Escola de Vela

platja d’aro
sequera

Només 17 hm³ per als regants al Baix Ter

LA TALLADA D’EMPORDÀ
urbanisme

Adjudiquen la rehabilitació de les cases del castell d’Amposta

AMPOSTA
GIRONA

Finalitzen les obres de l’enllumenat d’accés als jardins de les Pedreres

GIRONA
GIRONA

Tallen el pas per sota del viaducte al carrer Pedret per un despreniment

GIRONA
Societat

Mor Tuni Jordana, activista cultural i fundadora de la Gralla de Granollers

solidaritat

Pineda de Mar, Calella i Salou acullen 25 infants ucraïnesos durant tres setmanes

PINEDA DE MAR
patrimoni

El jaciment ibèric de Puig Castellar, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional

Santa Coloma de Gramenet