Societat

La gossera de Badalona reforçarà la seguretat

L'equipament ha estat objecte durant aquest estiu d'una desena de robatoris i la majoria d'animals eren de races perilloses

Alguns els han recuperat amb ferides causades en baralles organitzades

El Centre Comarcal d'Atenció als Animals de Companyia (CCAAC) del Barcelonès Nord reforçarà aquesta tardor les mesures de seguretat per mirar d'impedir que es repeteixin els episodis de robatoris que hi ha hagut a la instal·lació, situada a Badalona, de manera reiterada a l'estiu. Han estat un total de dotze robatoris, deu dels quals van tenir lloc al juny i al juliol. A més, es dóna el cas que la majoria de gossos sostrets, nou animals, eren de races potencialment perilloses i que pocs dies després es van tornar a recollir dels carrers amb greus ferides causades amb tota seguretat en baralles organitzades. Els responsables del centre sospiten que el motiu del robatori és la venda d'aquests animals a xarxes organitzades que munten aquestes juguesques i que, un cop han fet servir l'animal, l'abandonen malferit.

Per fer front a la problemàtica, el centre va contractar durant el mes d'agost un vigilant de seguretat privada durant la nit però, tal com explica la gerent de la gossera, Anna Maria Morata, es tracta d'una despesa “inassumible per tot l'any”. El centre, que depèn del Consell Comarcal del Barcelonès i dóna servei als municipis de Badalona, Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià de Besòs, ha estudiat conjuntament amb els cossos policials les mesures que cal prendre perquè la situació no es torni a repetir i té previst posar-les en marxa en breu, després que ahir les va anunciar als seus col·laboradors. Des de l'Associació Segona Oportunitat Animal (Asoa), el seu president, Òscar Montoro, considera que les mesures van en la bona línia, tot i que “arriben tard”. També lamenta que un equipament com una gossera s'hagi de protegir dels robatoris.

LA XIFRA

12
robatoris durant aquest any
s'han produït a la gossera de Badalona. D'aquests, deu van ser al juny i al juliol.

LA FRASE

El personal del centre és el primer interessat a aconseguir que els robatoris no es repeteixin
Anna Maria Morata
Gerent del CCAAC

Pressió i amenaces des de fora

La direcció del centre i també les entitats animalistes lamenten l'actitud d'un nombre reduït de defensors dels animals que fan guàrdia a les nits a les portes del centre per evitar que es cometin més robatoris. Aquestes persones, que demanen la dimissió de la gerent del CCAAC, Anna Maria Morata, han arribat a amenaçar el personal que hi treballa i estan desplegant una intensa campanya a les xarxes socials per denunciar l'estat de la gossera. La gerent del centre assegura que parlen des del desconeixement, perquè “aquestes persones no coneixen la realitat del centre i ni tan sols són voluntàries”, i denuncia “la criminalització” a què estan sotmetent el centre. “Nosaltres no som els responsables dels robatoris, som els primers interessats a aconseguir que no es repeteixin”, explica Morata. Des de l'entitat Asoa, el seu president es congratula que les administracions estiguin buscant vies de solució per a la problemàtica, però assegura que no poden donar suport a aquestes protestes. “No ens agraden els seus mètodes, que es basen en l'amenaça”, afirma.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

crònica

Els primers batecs de Temps de Flors

Girona
PLATJA D’ARO

Retiren una terrassa del passeig marítim per impagaments

PLATJA D’ARO

Malvivint de nou al ras

Badalona

Una comunitat universitària a Girona

gastronomia

Setze dies per assaborir l’arròs mariner de Tarragona

Tarragona
SALUT

Alerten de llaminadures amb un component del cànnabis

BARCELONA

L’Ajuntament de Mataró ha d’indemnitzar amb 49.000 euros una extreballadora

mataró
URBANISME

Roquetes vol quedar exclosa de la zona inundable per poder construir

ROQUETES

Denuncien una “sobreocupació crònica” del centre d’acollida de la Misericòrdia

girona