Societat

Roura recorda la passió de Tito per l'Escala i les anxoves

Se li va concedir ahir a títol pòstum el guardó de l'Anxova d'Or

Hi van assistir la filla i els pares de l'entrenador i directius del FC Barcelona

Es va fer en el marc de la XXIV Festa de l'Anxova

Tito Vilanova, fill de Bellcaire d'Empordà, entrenador del Barça, ja forma part de l'Escala. Ahir va rebre, a títol pòstum, l'Anxova d'Or que anualment atorga el sector anxover de l'Escala a persones o col·lectius que s'hagin distingit per la seva difusió d'aquest producte i del municipi. La seva filla, Carlota, va recollir aquesta distinció en un acte molt emotiu celebrat durant la XXIV Festa de l'Anxova de l'Escala.

A l'acte, que va omplir la plaça de l'Ajuntament, hi van assistir els pares de Tito Vilanova, el vicepresident segon del FC Barcelona, Jordi Cardoner, el directiu de l'àrea social i responsable de penyes, Pau Vilanova, i el president de l'Agrupació Barça Jugadors, Ramon Alfonseda, entre altres exjugadors.

El pregoner de la Festa de l'Anxova d'aquest any va ser Jordi Roura, amic i company de banqueta de Tito Vilanova. “La seva altra gran passió era la seva terra –l'Escala, Bellcaire, les platges d'Empúries– i ens va aficionar a tots a les anxoves de l'Escala, de les quals era un excel·lent ambaixador, perquè sempre en regalava i va aconseguir que ens agradessin a tots”, va apuntar Jordi Roura.

També Carlota Vilanova va expressar que el seu pare era un enamorat de l'Escala i recordava els matins que hi passava menjant unes anxoves amb pa amb tomata.

L'alcalde de l'Escala, Estanislau Puig, va remarcar “l'estima que els habitants del municipi han sentit i senten per a Tito Vilanova i la seva família”. Després de signar al llibre d'honor del municipi, la Festa de l'Anxova va continuar a la platja, on cada any es fa una degustació popular d'anxoves. El president de la Unió de Saladors Històrics Anxova de l'Escala, Martí Callol, va destacar que “l'anxova no és només un producte de qualitat, sinó que també hem estat capaços de reconvertir-la en un producte turístic, en un atractiu més de la nostra vila”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unes 16.000 persones visiten el festival Palamós Terra de Mar

palamós

La 3a Oncotriatló recapta 8.500 euros pels malalts de càncer

llançà
educació

La UAB crea una càtedra per a la salut dels professionals sanitaris

Cerdanyola del Vallès

El Girovi tanca l’edició rècord amb més de tres-centes mostres de vins

girona
Tecnologia

Barcelona obre una oficina per recrear memòries amb intel·ligència artificial

Barcelona

15 colles locals participaran al 62è Carroussel Costa Brava

palafrugell

‘Pájaros’ i ‘El fred que crema’ s’imposen al primer festival de cinema

blanes

La polèmica ‘invasió’ de la fórmula 1 a Barcelona

Barcelona

Un gran memorial a cel obert

Portbou