Societat

El conseller de Sanitat de Madrid insisteix que l'auxiliar amb Ebola “va amagar” informació

Javier Rodríguez assegura que el servei de prevenció del Carlos III no va prendre les mesures quan Teresa Romero va dir que tenia febre perquè no va explicar podria haver tingut “contacte” amb un guant

Retreure a la malalta que no expliqués a la metge de família que havia atès un malalt d'Ebola

El conseller de Sanitat de la Comunitat de Madrid, Javier Rodríguez, ha qualificat aquest dijous de “poc afortunades” l'expressió que aquest dimecres va utilitzar per dir que la infermera contagiada d'Ebola podia haver mentit sobre la seva salut, però ha reiterat que va amagar informació sobre un possible contacte amb el virus.

Rodríguez ha assegurat que el servei de prevenció de l'Hospital Carlos III de Madrid no va prendre les mesures quan la professional va trucar per advertir que tenia febre perquè el protocol marca que “cal alarmar-se” quan la pacient passa dels 38,6 graus i la treballadora no va dir que hagués arribat a aquest límit ni que podia haver tingut “aquest contacte” a través del guant.

En declaracions a la Cadena Ser, Rodríguez s'ha preguntat per què no va explicar al seu metge de família que havia tracta al missioner García Viejo -es podria haver infectat en tocar-se la cara amb un guant amb el que havia atès el missioner- i ha conclòs que del que té proves és de que no ha donat tota la informació que tenia.-

El responsable de Sanitat ha explicat que el seu departament està revisant qui feia els controls en el moment del possible contagi de l'auxiliar -responsabilitat de la supervisora que hi havia a la sala, segons ha dit- i que, si ha d'assumir alguna responsabilitat per falta de control, l'assumirà.

Rodríguez ha ordenat que s'obri una investigació sobre la denúncia per falta de mitjans que va fer a través d'una carta el metge de Carlos II que va atendre l'auxiliar contagiada per “posar ordre” i per demanar “la responsabilitat” en la direcció del centre.

Sobre les responsabilitats de control de l'administració, després de considerar que hauria de canviar “cada dos dies” l'administració si aquesta fos responsable de tots els actes mèdics que es fan, ha indicat que si ha de dimitir, dimitirà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

El govern valorarà si aixeca l’emergència per sequera al Ter-Llobregat

barcelona

Suport de la Zona Franca per al centre neurològic per a infants d’AVAN

TERRASSA

Campanya de sensibilització contra l’assetjament escolar

FIGUERES

El soterrament de les línies d’alta tensió entre Reus i Castellvell es farà realitat en cinc anys

Reus

Girona planteja una nova ordenança municipal de tinença d’animals

GIRONA
sequera

Els pantans guanyen fins avui 21 hm³ i 47 entre març i abril

barcelona

Ocupen un local municipal que usen els castellers per crear un casal de joves

SANT CUGAT DEL VALLÈS
societat

Jutgen un acusat que afronta més de 17 anys de presó per violar l’exdona

girona
societat

Confirmats 23 anys de presó per un home que va matar la dona

Barcelona