Societat

Bocairent completa la celebració del 9 d'Octubre amb una alta participació

Antonio Ferri i el grup de danses «Cardaors» reben els guardons impulsats pel Consell municipal de Cultura

Bocairent va atorgar la vespra del Dia dels valencians els premis 9 d'Octubre de 2014 que havien recaigut en Antonio Ferri en la modalitat individual i en el grup Cardaors en la col·lectiva, tal i com ho havia determinat el Consell Municipal de Cultura. Durant el seu parlament, el pintor va manifestar la seua «felicitat desbordant» pel reconeixement i va recordar algunes vivències de la seua infantesa i adolescència a la localitat que van ser molt felices. Per la seua banda, Emi Sanchis, en nom del Grup de danses, va reconèixer la tasca dels membres actuals i passats del col·lectiu a l'hora que afirmava que el guardó referma «la nostra feina que no és una altra que mantenir viva l'herència dels nostres avantpassats».

L'acte també va servir per lliurar els premis acadèmics del curs passat proposats pel Consell Municipal d'Educació. Així, Clara Blasco Cantó, María Amparo Molina Molina, Rocío Morales Solbes, Sara Risueño Cabanes i Paula Silvestre Vicedo van rebre la distinció pel seu rendiment escolar al CEIP Lluís Vives i a l'IES Bocairent.

La gala, celebrada al Teatre Avenida, va comptar amb un públic nombrós que va poder gaudir també de l'ambientació musical preparada per Damián Molina al piano i pels dolçainers Alfredo Francés i M. José Llobregat del grup l'Aljub. El programa interpretat va incloure l'estrena de la peça “Fantasia bocairentina”, composada per Molina.

En la seua intervenció, la regidora de Cultura Paqui Cabanes, va lamentar el tancament de RTVV durant l'últim any i va reivindicar la seua necessitat, al mateix temps que desitjava que aquesta gala de lliurament mantinga el seu esperit els anys pròxims. Al seu torn, l'alcalde de Bocairent, Josep-Vicent Ferre, va reclamar a totes les administracions que «posen tots els recursos necessari a l'abast de l'educació» i va deplorar la pèrdua de dos referents culturals locals durant aquest any, Vicente Casanova “Vite” i Joan Antoni Martínez “el dolçainer de Bocairent”, i com la seua pèrdua sobtada havia impedit el seu reconeixement amb el premi 9 d'Octubre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El Celler de Can Roca, un dels premiats en polítiques de recursos humans

girona
SERVEIS

Restablerta la circulació entre Tarragona i Torredembarra però amb limitacions

Tarragona
alemanya

Ja són cinc els morts en les inundacions de Baviera i Baden-Württemberg

barcelona
SOCIETAT

Protesten contra la fira de drons pels vincles amb la indústria armamentística

Barcelona

Nova campanya amb descomptes per esterilitzar animals de companyia

porqueres

Proposen les Aules Sènior de Mataró per rebre la Creu de Sant Jordi

Mataró
societat

Alerten d’un intent d’estafa simulant ser el compte oficial de la Casa Natal de Dalí

figueres
SERVEIS

Sabadell avança la temporada de piscines per la calor

Sabadell
societat

La Plaça del Vi acollirà la 8a edició de la Fira del Llibre Infantil i Juvenil

girona