Osona/Ripollès

Les obres convertiran Sant Pere de Ripoll en un centre cultural

Duraran 9 mesos i costen més de mig milió d'euros, la meitat finançats pel Feder.

El conjunt arquitectònic de l'entorn del monestir de Ripoll està a punt de consolidar-se. Només li resten 9 mesos, el temps que trigaran les obres de rehabilitació de l'església de Sant Pere, que van començar tot just fa uns dies i que convertirà el temple en un espai o centre cultural. La intervenció tindrà un cost de 511.000 euros, la meitat finançats per una subvenció del Feder; el bisbat de Vic n'aportarà el 6%, i de la resta se'n farà càrrec la Diputació de Girona. Els usos de l'església, on no hi ha culte des de la Guerra Civil, van ser cedits a l'Ajuntament de Ripoll durant un període de 29 anys, a través d'un conveni.

Els treballs afectaran sobretot les façanes i la planta baixa de l'església, precisament on s'ubicava l'antiga església parroquial de Sant Pere i on en els darrers anys s'hi han fet actes culturals de forma puntual. El projecte, però, no modifica l'edifici sobre el qual s'actua. L'única actuació exterior és per la consolidació dels paraments i de la teulada del campanar, que està malmesa. A l'interior l'actuació respectarà l'arquitectura ja existent, amb una actuació que serveixi per poder llegir l'edifici, conservant les parets del segle XII fins al XVII, i respectant també les restes de decoració de les nervadures de les voltes del sostre. Tot plegat tindrà com a objectiu, a part de recuperar un element arquitectònic d'importància, poder disposar d'un espai cultural més al poble, on una gran sala diàfana acollirà xerrades, conferències o presentacions culturals.
L'església de Sant Pere és un edifici important i alhora poc conegut i estudiat. Forma part del conjunt arquitectònic del monestir, la Capella de la Congregació i la plaça del Monestir i la seva rehabilitació permetrà consolidar el pol cultural creat a l'entorn del temple més visitat de Ripoll.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva