Osona/Ripollès

L'empresa Bemvig d'equips per a granges s'associa amb Skiold

Situada a les Masies de Voltregà, té l'origen en la part productiva d'Agric-Bemvig.

Fa unes setmanes l'empresa Bemvig va arribar a un acord amb la danesa Skiold per associar-se. Bemvig, de fet, s'havia creat abans de l'estiu per dos extreballadors, Abel Capdevila i Joan Camps, d'Agric-Bemvig, empresa que va presentar concurs de creditors l'abril del 2013. Capdevila i Camps treballaven des de feia anys en la part de vendes i serveis de nous productes a Agric-Bemvig i van decidir associar-se i comprar la unitat productiva de la part de Bemvig, la que es dedica a la instal·lació de maquinària i productes per a granges. L'empresa ha optat ara per associar-se amb Skiold, que té el 50% de les accions. Els dos socis principals tenen el 20% cada un i el 10% restant és a parts iguals de Josep Coll i Joana Perdiguer, persones que ja treballen per a Skiold, i com explica el responsable de l'empresa danesa, Saumel Waldorph, “a la pràctica es crea Skiold-Bemvig amb l'adquisició de Big-Plast [empresa de Coll i Perdiguer que feia feines externes] i els actius de Bemvig”.

En aquests moments, la nova empresa té cinc treballadors i disposa d'una nau de 1.500 metres quadrats on era la seu d'Agric-Bemvig però en un espai no afectat per la liquidació i espai exterior on tenir material. Preveu facturar al voltant d'1,2 milions, però en associar-se amb Skiold esperen obtenir un impuls important de cara a l'any que ve, segons Abel Capdevila, que n'és el director. L'empresa, que ja exportava, està obrint els darrers mesos mercat a zones com el Japó i la Xina. Skiold, que era proveïdor d'Agric-Bemvig, és el primer fabricant danès d'equips i tecnologia per a granges porcines, fàbriques de pinsos i plantes de processament de llavors.

Aquesta empresa té uns 500 treballadors, factura més de 70 milions d'euros i té fàbriques a Dinamarca, Polònia, Xina i França i filials a Suècia, Polònia, Rússia Ucraïna i Austràlia. S'hi afegeix ara, amb aquest acord, Espanya.
L'empresa s'ha especialitzat en màquines d'alimentació electrònica, sistemes de transport d'aliment en dos sistemes diferents segons les necessitats o sistemes de climatització.

El maig passat, l'empresa mexicana Bison Holding va comprar la unitat productiva de la maquinària agrícola d'Agric-Bemvig. O sigui, la que pertanyia a la part d'Agric. De fet, Agric-Bemvig, amb 53 anys d'història, eren dues empreses que es van unir per donar servei tant al sector agrícola com el ramader. Amb la crisi, l'empresa va encetar el 2010 un seguit d'ERO (expedients de regulació d'ocupació) quan tenia al voltant de 70 treballadors. El 2012 tenia només 36 treballadors i l'abril del 2013 va acabar fent concurs de creditors amb un passiu de 8,2 milions d'euros. La liquidació, però, va arribar el 2014.

Va ser aleshores que l'empresa Bison Holding va optar per comprar la part productiva d'Agric, que ara es diu Biso A&I Europe, SL i és la seu de la seva filial a Europa, que inclou la comercialització a l'Àfrica i Àsia. En aquesta nova empresa es manté la feina que feia Agric i s'hi han incorporat les marques de Bison.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cent anys del santuari de Lourdes d’Arenys de Munt

Arenys de Munt
BARCELONA

Una aurora boreal es deixa veure al cel de Catalunya

POLICIAL

Interior tria el comissari en cap, Eduard Sallent, com a major dels Mossos

barcelona
judicial

Arxivada la causa contra els mossos per la pèrdua d’un ull per projectil durant les protestes per Hasél

barcelona
educació

L’escola La Farga, l’Associació Educativa Vall del Terri, Anna Juàrez i Josep Callís reben els Premis Mestres 68

girona
SOCIETAT

Un nen discapacitat espera des del setembre transport sanitari per anar a escola

BARCELONA
església

L’arquebisbat augmenta la pressió pel desallotjament de l’Esperit Sant

barcelona
medi ambient

L’alcaldessa de Gisclareny, nova directora del Parc Natural del Cadí-Moixeró

GISCLARENY
EDUCACIÓ

Malgrat insisteix a ubicar la segona llar d’infants municipal a l’escola Marià Cubí

MALGRAT DE MAR