Societat

Projecte gironí per construir un teatre al Senegal

La Cia. Cap de Pardals, l'Associació pel Desenvolupament del Riu Senegal, ERAM i Terram en són els promotors

Un projecte nascut a Girona promou la construcció d'un teatre a la població de Thillé Boubakar, al nord del Senegal. La iniciativa de les dues joves titellaires que formen la Cia. Cap de Pardals –Alba Serrat i Carla Lucea– per dotar d'identitat un dels seus personatges, el titella Ami, que representa una dona senegalesa, ha crescut en pocs mesos fins a convertir-se en un projecte en què participen quatre entitats. Per una banda, la companyia de titelles i ombres. Per l'altra, l'Associació pel Desenvolupament del Riu Senegal. També l'escola universitària d'audiovisuals ERAM (adscrita a la Universitat de Girona) i la plataforma Terram, d'arquitectes i enginyers, que promou la construcció amb terra.

Al poble on es vol fer el teatre hi ha un grup de teatre sense local propi, que serà l'encarregat de gestionar l'espai en el futur. Una de les feines que es faran al Senegal, a partir del desembre, és precisament implicar-los en la construcció i el manteniment del teatre. També forma part del projecte crear un espectacle amb la comunitat local partint d'una pregunta: “Què vols dir al món?” L'escola ERAM rodarà un documental sobre el projecte tant en aquest poble com en un poble veí anomenat Marda. Seran deu persones les que viatjaran al Senegal per dur a terme tot el projecte, que es titula Ombres per parlar al món. Per finançar-lo han engegat un Verkami a través del qual esperen obtenir 4.766 euros. Els queden 30 dies i segons la quantitat de diners obtinguda es podrà fer un teatre més petit o més gran.

Per ajudar a obtenir finançament aquest dissabte es farà a Sales de Llierca tota una jornada d'activitats de lliure accés però a canvi de les quals s'espera obtenir donatius. Començaran a les 12 h amb tallers infantils d'argila creativa, maquillatge i bioconstrucció. A les 13 h el grup Cascall farà un concert, i a partir de les 16 h hi haurà contes, espectacles de circ i trapezi, titelles i ombres, i percussió africana. A les 20 h es farà un sopar senegalès, i a partir de les 21 h un concert amb Cru i un discjòquei.

LA XIFRA

4.766
euros
s'esperen obtenir a través de Verkami per finançar el projecte ‘Ombres per parlar al món'.

LA DATA

15.11.14
Es farà la festa
a Sales de Llierca per recollir més fons, amb espectacles, tallers, gastronomia i concerts.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona