Societat

Oci

Doble visita a Osona

La capital osonenca recula al segle XV amb el Mercat Medieval, que cada any aplega prop de 100.000 visitants

La Fira de l'Avet arrenca amb bon peu i provoca cues a la C-25

La majoria de visitantsfan parada al Mercat Medieval i a la Fira de l'Avet el mateix dia

Més d'un posaria la mà al foc que durant aquest pont de la Puríssima Osona és una de les comarques per on passen més persones. Els motius són dos: el Mercat Medieval de Vic i la Fira de l'Avet d'Espinelves. Cada any les dues celebracions coincideixen i atrauen milers de visitants. Aquesta vegada no ha estat menys i, per això, a les dues poblacions han tornat les multituds de visitants i les cues a carreteres com la C-17, dissabte al matí, de gent provinent de la zona metropolitana que aprofita el viatge per fer la doble visita.

El Mercat Medieval, que tanca les portes avui dilluns, durant els tres dies proposa diverses opcions als visitants. El més tradicional és passejar pels carrers del nucli antic que estan plens de parades de productes artesans, tavernes i de tallers improvisats que recreen oficis medievals. Com a novetat, aquest any s'hi han afegit dos oficis nous, el de culleraire i l'escultor de talla lítica. Pel que fa al nombre de parades, la xifra és semblant a la dels últims anys, amb 362 expositors provinents de diversos indrets de Catalunya i d'altres llocs com l'Estat francès o Portugal. Un dels espais més concorreguts del Mercat és el de les Adoberies, que és l'escenari d'una de les novetats d'aquesta edició. Allà hi han instal·lat un campament de setge que recrea el temps del rei Joan II. S'hi poden veure les màquines de guerra que s'utilitzaven i les tècniques de combat dels soldats.

Una de les apostes d'aquest any del Mercat Medieval de Vic ha estat en la representació teatral L'Assalt de l'Altarriba, amb una millor posada en escena. L'obra, que es fa en format de recorregut per diversos espais emblemàtics de la ciutat, és una recreació de moments històrics que es van viure a Vic entre els anys 1467 i 1475, durant la guerra civil catalana.

A Espinelves l'arrencada de la Fira de l'Avet ha estat multitudinària. Aquests dies el poble deixa de banda la seva tranquil·litat habitual i atrau prop de 75.000 visitants. Fins al 14 de desembre els paradistes esperen vendre entre 5.000 i 6.000 avets, el producte estel·lar de la fira. Un dels responsables d'una de les parades, Quim Turó, veu l'edició d'aquest any com una oportunitat per recuperar unes vendes que “l'any passat van caure un 50%. Ho atribuïm a les pistes d'esquí, que van obrir just quan engegava la fira i per això van venir menys visitants”. Reconeix que la gent “ja ve amb una idea feta de l'arbre que vol, però demanen força pel preu, un preu que fa temps tenim congelat. Es manté des de fa anys al voltant dels 20 euros”. Tot i que les d'avets són les parades que més abunden, també n'hi ha de productes alimentaris i d'artesanies, com les de figures del pessebre, que són un reclam per als més petits. Diumenge al matí hi va haver cues a l'eix transversal i l'aparcament habilitat de seguida va quedar ple. Per aquest motiu, els visitants que van arribar-hi al migdia es van veure obligats a aparcar a 3 km del centre del poble osonenc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

LA CRÒNICA

Les mestres que fan collir pedres

CRÒNICA

Defensors davant la burocràcia

Societat

L’Ajuntament de Badalona estudia ara com reobrir l’alberg municipal

Badalona
Teresa Prados
Portaveu de No esteu soles, en defensa de les víctimes d’agressió sexual

“Les víctimes senten que han provocat l’agressió sexual”

Badalona
Societat

Planten el Dimoni de les Festes de Maig a Badalona

Badalona
equipaments

Enderrocament “d’urgència” i “per seguretat” de l’edifici de l’Escola de Vela

platja d’aro
sequera

Només 17 hm³ per als regants al Baix Ter

LA TALLADA D’EMPORDÀ
urbanisme

Adjudiquen la rehabilitació de les cases del castell d’Amposta

AMPOSTA
GIRONA

Finalitzen les obres de l’enllumenat d’accés als jardins de les Pedreres

GIRONA