Osona/Ripollès

La Catalunya Central batega per la Marató de TV3

Quan s’acosten aquestes dades, Catalunya té una cita amb La Marató. Diversos municipis s’adhereixen al projecte per tal de promoure la investigació biomèdica impulsada per TV3, Catalunya Ràdio i La Fundació La Marató de TV3. El tema d’aquest any 2014

Aquest és el cas de la Catalunya central, en especial, del municipi de Sant Vicenç de Castellet. On després de prendre consciencia del nombre de morts que es produeixen a causa de les malalties del cor, han portat a terme activitats relacionades amb aquest àmbit.

Els actes s’han iniciat a les 9:30h del matí d’aquest diumenge amb una caminada solidària iniciada a la Plaça de l’Ajuntament. Aquesta ha estat un èxit, i així es plasmava entre els alegres rostres dels organitzadors del Centre Excursionista de Sant Vicenç de Castellet.

Seguidament, “Mulla’t per la marató” ha estat el segon acte, iniciat a les 11:00h del matí a la zona esportiva municipal. Aquesta ha consistit en un transcurs de competicions de natació. Finalment, els actes han conclòs amb un enlairament de globus a les 12:00h a la Plaça de l’Ajuntament, portat a terme per l’Associació Musical Castellet. S’han repartit globus en forma de cor entre tots els assistents els quals han estats enlairats com a simbologia de la temàtica establerta per a La Marató d’aquest any.

Ambient i solidaritat es respirava a la Plaça de la Vila. Però, també, coca i xocolata desfeta per tal de combatre el fred dels assistents que, mentrestant, tafanejaven les diverses parades i compraven els seus productes per tal de col•laborar benèficament. La parada més transitada ha estat la de L’entitat de costura i manualitats “Sempre Dones” la qual ha posat a la venda diversos productes artesanals, fabricats manualment per elles. Es podien trobar diversos braçalets, agulles de pit, moneders, etc. Al preu d’un euro tots ells.

En aquest espai s’hi ha ubicat un cor gegant on els assistents a l’acte podien penjar-hi els seus desitjos, per tal de fer-los públics. D’aquesta forma, cada desig significava un batec. Durant tot el matí, s’ha pogut escriure i penjar les peticions de cada habitant que ho creien convenient, així com efectuar el donatiu pertinent.

Una vetllada totalment emotiva a través de la qual s’ha pogut observar el gran desig de la Catalunya Central per tal de col•laborar i ajudar a combatre les malalties coronàries, les malaltia cardíaques valvulars i les malalties de l’aorta ascendent, arítmies, cardiomiopatia i cardiopatia congènita.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona
Bisharo Ali Hussein
Activista dels drets humans feminista

“Els homes volen controlar la sexualitat i el cos de la dona”

Girona

CADERSEM passa a formar part del GRUP E-COORDINA