Vallès Oriental

Witte y Solà redueix els costos de producció dels envasos d’alumini

L’empresa ha participat en un programa que vincula cura ambiental i competitivitat

El redisseny del tub d’alumini per a envasat ha incidit en una clara reducció dels costos de producció de l’empresa Witte y Solà, de Sant Fost.

L’empresa és una de les participants del programa Laboratori Econnovació, que impulsen l’Obra Social de La Caixa, la Fundació Fòrum Ambiental i en qual col·labora la patronal Foment del Treball. Aquest programa posa en relació les actuacions de millora ambiental amb la competitivitat de les empreses. És un programa variat que, entre les seves funcions hi ha la de difondre les actuacions més rellevants de les empreses que han pogut millorar la competitivitat gràcies a la introducció de criteris ecològics en les seves innovacions.

Witte y Solà, una empresa familiar fundada el 1968, es dedica a la producció de tubs d’alumini per a envasat. A través de l’alumini, aconsegueix un envàs reciclable i lleuger amb una mida ideal per contenir productes de certa densitat. Es presenta, a més, com un envàs adequat per protegir productes de sectors com la farmàcia, la cosmètica, l’alimentació i la indústria química.

Són envasos amb un disseny que ha evolucionat poc en els últims anys i que, en canvi, ha de competir amb materials més competitius des del punt de vista econòmic. Per això, a partir d’un treball intern a l’empresa, va definir noves solucions de disseny que van donar com a resultat un tub més lleuger i sense tap, aplicable a productes monodosi, i amb una aplicació d’esmalt transparent per fer visible que la primera matèria principal és l’alumini.

El resultat d’aquest treball interdepartamental a l’empresa ha estat una reducció del 15% en el cost unitari del producte (perquè s’utilitza menys material i és més barat de transportar). La firma ha pogut, d’aquesta manera, consolidar la cartera de clients i arribar a d’altres que volen aportar valor ambiental a la seva cadena de producció. Per a l’empresa, a més, suposa reduir la dependència a les elevades fluctuacions de preu i disponibilitat de la primera matèria principal, l’alumini.

A la comarca, també ha incorporat millores ambientals KH Lloreda, de Canovelles. L’autoexigència en qüestions ambientals li va permetre obtenir la primera ecoetiqueta per a un producte desgreixador. Destaca per la seva reducció de residus.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La monarquia

El rei parla ‘baléà’

RESIDUS

Ultimàtum de la concessionària de Solius pel deute: diu que el 15 de maig plega

LLAGOSTERA / sANTA CRISTINA
ENDOGASTRONOMIA

Vins del Priorat i el Montsant, a la Fira del Vi de Falset i als cellers

FALSET
BANYOLES

Els veïns reclamen l’ús públic dels jardins del monestir

banyoles
OLOT

Un camió vessa la càrrega a l’avinguda Sant Jordi

OLOT
PALAMÓS

El jutge exculpa en part l’agent que instava a investigar la multa a un edil

PALAMÓS

Figueres lliura els premis de les Creus de maig 2024

FIGUERES

Entitats socials denuncien que Barcelona no deixa empadronar persones vulnerables als seus locals

Barcelona
judicial

Una tercera sentència tomba la superilla de Consell de Cent executada per Colau

Barcelona