Societat

Els Bombers fan 310 sortides per l'episodi de vent

El telèfon d'emergències 112 atén 380 trucades fins a les vuit de la tarda

Es registren cops de vent de fins a 153 Km/h

Els Bombers de la Generalitat han atès 310 incidències per la ventada des del dissabte a les nou de la nit fins a les set de la tarda d'aquest diumenge, 136 de les quals a les comarques gironines. A la Regió d'Emergències Metropolitana Nord han efectuat 51 serveis; a la Catalunya Central, 52; 47 sortides a Lleida; 22 a la Regió Metropolitana Sud; 1 a Tarragona i 1 a les Terres de l'Ebre.

La majoria d'aquestes afectacions no ha estat greu i s'ha fet per retirar objectes, arbres o branques de la calçada; netejar vies d'accés o assegurar elements de façanes i mobiliari urbà i retirar objectes caiguts a la via.

Els serveis municipals i les associacions de voluntaris de Protecció Civil també s'han encarregat de netejar les branques i objectes caiguts a la via, que en alguns cassos feien impossible l'accés en algunes poblacions.

L'incidència més destacable ha estat la caiguda d'un mur a Berga, que ha provocat ferides i contusions a un home. Dues dotacions dels Bombers han revisat i sanejat el mur per evitar posteriors caigudes.

Quatre dotacions dels bombers s'han desplaçat a Riudaura (Garrotxa), on ha caigut part de la teulada del centre cívic ubicat a la plaça Tiradors, que no ha provocat ferits.

De la seva banda, els Bombers de Barcelona han realitzat una vintena de sortides relacionades amb el vent des d'ahir a la tarda fins aquest matí. Les incidències no han estat greus i han tingut a veure amb la retirada de branques i tendals que el vent ha fet caure, sense provocar cap afectació personal. Durant la tarda d'avui diumenge no s'han produït noves incidències.

El telèfon d'emergències de la Generalitat 112 ha rebut 380 trucades relacionades amb l'episodi de vent fins a les vuit del vespre d'aquest diumenge, ha informat la Direcció general de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC).

En les darreres hores el nombre d'alertes ha anat a la baixa. Per comarques destaquen les 82 de Barcelonès 82, les 54 de l'Alt Empordà, 40 al Baix Empordà, les 28 del Ripollès, Alt Urgell (23), Osona (17), Berguedà (16), Vallès Oriental (14), Baix Llobregat (13), i Vallès Occidental (12).

Molts municipis han hagut de modificar o cancel·lar algunes activitats programades a l'aire lliure. A Avià s'ha suspès de forma preventiva la celebració exterior del cinquè títol en el ralli Dakar del pilot de motos Marc Coma. Finalment la celebració s'ha fet en un espai tancat.

L'episodi de vent ha provocat talls de trànsit a la C-16 a Berga –on el vent ha arrencat part del revestiment d'un túnel– i a la BV-4024 a l'altura de Guardiola de Berguedà.

El Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) informa que al terç nord del país encara s'assoleixen cops de vent superiors als 70 Km/h. A partir d'aquest diumenge a la tarda i fins demà les ventades es restringiran a les cotes altes del nord del país. Es preveu que demà el vent afluixarà sensiblement.

Cops de vent de més de 150 Km/h

Les ratxes màximes registrades fins a les cinc de la tarda han estat de 153 Km/h al Santuari de Queralt i el Puig de Sesolles; 135 Km/h a Boí; 125 Km/h a Sant Romà d'Abella i el Port del Comte; 122 Km/h a Salòria; 108 Km/h a Organyà; 104 Km/h a Montserrat; 95 Km/h a Roses; 95 Km/h a Das; 90 Km/h a Banyoles i al Parc Natural dels Ports; 86 Km/h a l'Observatori Fabra de Barcelona; 84 Km/h aBadalona; 79 Km/h al Perelló i 58 Km/h a Tarragona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona