Societat

Dos ferits per hipotèrmia arran d'una allau fora de les pistes a Vaquèira

Esquiaven fora de les pistes quan els va arrossegar l'allau

Personal de l'estació d'esquí i un mosso d'esquadra fora de servei els van rescatar de la neu

Després de la mort d'un esquiador sepultat diumenge per una allau a Candanchú, al Pirineu aragonès, ahir es va viure un segon ensurt al Pirineu, aquest cop a la Val d'Aran, sortosament sense conseqüències importants. Dues persones van resultar ferides en quedar sepultades sota un petit allau a Vaquèira (Naut Aran). Els ferits, un home i una dona de 45 i 40 anys, estaven esquiant amb dos companys més en una zona fora de pistes quan l'allau els va sorprendre i hi van quedar atrapats. Al lloc dels fets s'hi van desplaçar els treballadors de les pistes i els serveis sanitaris de l'estació d'esquí, així com un agent de la unitat de muntanya dels Mossos d'Esquadra que era a l'estació fora de servei. Ells van rescatar en primera instància els accidentats, traient-los de la neu. També s'hi van presentar després unitats dels Mossos d'Esquadra i dels Bombers d'Aran, que van traslladar els ferits a l'hospital de Vielha. Allà els van atendre d'hipotèrmia.

El nivell d'emergències per allaus al Pirineu era ahir de nivell 4 (el màxim és 5) a l'Aran i el nord del Pallars Sobirà, i de nivell 3 a la meitat nord de la resta del Pirineu occidental, i per sobre de la cota 2.200 al Ter-Freser i Perafita-Puigpedrós, al Pirineu oriental.

El perill d'allaus, provocat per la nevada sostinguda des de divendres, que ha deixat gruixos importants de neu en les cotes més altes, va obligar a cancel·lar diumenge la Marxa Beret, així com les activitats escolars de neu ahir a Andorra.

Previsió de neu en cotes baixes

La nevada iniciada divendres al Pirineu i que s'ha mantingut de forma sostinguda continuarà demà i es podria estendre a altres zones del país, segons la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya. Serà d'intensitat feble, però localment moderada, començant pel terç oest al matí i acabant al quadrant nord-oest a la tarda. La cota de neu se situarà en els 500 metres al Pirineu i el Prepirineu, i a la resta del país al voltant dels 600 metres durant el matí, si bé en moments de ruixat podrà baixar per sota d'aquesta altitud, mentre que al litoral i el prelitoral nord durant la tarda la cota de neu baixarà a 300 metres. Les temperatures seran semblants a les d'ahir, però es reactivarà la ventada al terç sud del país i a l'Empordà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES